Üniversite öğrencilerine bıçakla saldırdı savcı oldu

Ankara Üniversitesi'nde solcu öğrencilere elindeki bıçakla saldırdığı görüntüleri olan Süleyman Doğruöz savcı olarak atandı.

  • ü
  • 23 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan son atamalarda skandal niteliğinde bir karara imza atıldığı ortaya çıktı. Ankara Üniversitesi’nde “ülkü ocakları hukuk fakültesi teşkilat başkanlığı” görevini yürüten ve solculara bıçak, satır, pala ve sopa gibi kesici aletlerle yapılan saldırılarda yer alan Süleyman Doğruöz, savcı olarak atandı.

BirGün gazetesinde yer alan habere göre Doğruöz, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Saray’da gerçekleştirilen 26’ncı Dönem Adli Yargı ve 16’ncı Dönem İdari Yargı Kura Töreni’nin ardından Adana Ceyhan Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. 1044 hâkim ve savcıyla birlikte Doğruöz’ün atamasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yer aldı.

Süleyman Doğruöz’ün adı, öğrencilik döneminde sol görüşlü öğrencilere yapılan bıçaklı saldırılara katılması nedeniyle medyaya yansımıştı.

Haziran 2017’de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ülkücü bir grup, sol görüşlü öğrencilere bıçak, satır, pala ve sopalarla saldırmış, iki gün süren saldırılarda fakülte binasını da tahrip etmişti.

Saldırıya ilişkin bir fotoğrafta, Adana Ceyhan Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Süleyman Doğruöz’ün elinde bıçak tuttuğu görülmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com