Ümit Özdağ: ‘Yakalım, yıkalım’ diyenler ya ajandır ya salak

Kayseri'd patlak veren ve birçok ilde Suriyeli sığınmacılara yönelik devam eden saldırılara değinen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Özellikle şimdi 'vuralım, yakalım' diyenlere şüpheyle bakın. Ya ajandır ya salak. İkisine de itibar etmeyin" dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri başta olmak üzere birçok ilde Suriyeli sığınmacılara yönelik devam eden şiddet olayların karışan gençleri uyararak, “‘Yakalım, yıkalım’ diyenler ya ajandır ya salak” ifadesini kullandı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kişinin küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası sonrası sığınmacılara ait ve işyerleri basılmış, ateşe evrilmiş, birçok ilde devam den olaylarda Suriyeliler darp edilmişti. Olayın yankısı devam ederken bu kez de Suriye’nin kuzeyinde Türk bayrağının indirilip, Türkiye tarafından gelen TIR’lara saldırıldığı haberi ulaştı. Sığınmacılar konusu bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturdu.

‘SÜKUNET ÇAĞRISI İÇİN İL BAŞKANLARIMIZI ARAYAN VALİLER OLDU’

Konuya ilişkin Sözcü gazetesine konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “bazı provokasyon odaklarının iş başında” olduğunu ileri sürerek, “Sürekli uyarılarda bulunuyorum. İl başkanlarımız sıkıntılı illerde provokasyon girişimlerini il emniyet müdürlerine benim talimatımla iletiyorlar. Benim halka sükûnet açıklaması yapmam için il başkanlarımızı arayan valiler oldu” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ: ‘YAKALIM, YIKALIM’ DİYENLER YA AJANDIR YA SALAK

Gençlere seslenen Özdağ, “Ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyonla karşı karşıyayken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke ve kinle sözde çözmeye çalışmak ülkemize yapılan büyük bir kötülük olacaktır. Benim bu açıklamalarım bazı gençlerde tepki ile karşılanıyor. Onlara da sesleniyorum. Sizden çok daha bilgili ve deneyimliyim. Öfkeniz sizi yönlendirmemeli. Sığınmacı ve kaçak meselesini çok akıllı ve ülkemize zarar gelmeden çözmek zorundayız. Özellikle şimdi “vuralım, yakalım” diyenlere şüpheyle bakın. Ya ajandır ya salak. İkisine de itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com