Ümit Özdağ ‘hassas’ soruyu yanıtladı: Siz bir ‘derin devlet’ aparatı mısınız?

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Siz bir derin devlet aparatı mısınız?" sorusuna, "Bu kavramın kökeninde derin devlet yoktur, derin millet vardır. Ben de derin milletin bir ferdiyim" yanıtını verdi.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisiyle ilgili yapılan “devlet devletin adamı”, “derin devlet aparatı” gibi yorumlar hakkında ilk kez açıklama yaptı.

Gerçek Gündem’e konuşan Özdağ, “Siz derin devletin bir aparatı mısınız?” sorusuna “Başlangıçta kontrgerilla diye bir laf vardı. Uzun yıllar konuştuk. Sonra kontrgerillanın yerini JİTEM aldı, kavram olarak. Ve bu 1990’lı yılların hemen başında şimdi profesör olan ve sosyal bilimlerle de ilgilenen bir psikiyatri profesörü bir sohbette söyledi, sonra da bunu yazdı: ‘Çok paniğe kapılmayalım PKK teröründen dolayı. Çünkü bir derin millet var’ dedi. Bu kavram basına geçtikten kısa bir süre sonra PKK bu kavramı aldı, derin devlete çevirdi. Yani bu kavramın kökeninde derin devlet yoktur, derin millet vardır. Ben de derin milletin bir ferdiyim” şeklinde yanıt verdi.

‘DEVLET TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİDİR’

Özdağ, devletin TSK olduğunu da savunarak, “Cemal Madanoğlu 27 Mayıs’ı gerçekleştiren nadir sayıdaki generalden birisiydi. Yıllar önce bir sohbet sırasında bana, ‘Ümit, biz hükümete değil devlete itaat ederiz’ dedi. Ben de ‘Paşam, devlet kim?’ deyince, ‘Devlet, Türk Silahlı Kuvvetleri’dir’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘AKŞENER, ALTILI MASA’YI SABOTE ETTİ’

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masadan kalkmasıyla ilgili de konuşan Özdağ, “Meral Hanım altılı masada işlevini yerine getirdi” dedi. “neydi işlevi?” sorusuna yanıt Verne Özdağ, “Altılı masanın kazanması değildi. Eğer altılı masanın kazanması olsaydı Meral Hanım, diyelim ki Kemal Bey’in kazanamayacağını düşünüyor. Kemal Bey’i karşısına oturturdu. Kemal Bey’e derdi ki, ‘Kemal Bey, sizle kazanamıyoruz.’ Dışarıda ama şunu söylerdi, ‘Kemal Bey kazanır.’ Siz bana deseniz ki, bizim televizyon kanalımız veya bizim internet sistemimiz hiç iyi bir site değil. Ben buna inanırım. Neden? Çünkü siz oradasınız, değil mi? Dışarıdan sizinle ilgili birisinin söylemesinden daha farklı etki yaratır bende bunu. Meral Hanım da aynı etkiyi kamuoyunda yarattı. Yani kendi seçmenine Meral Hanım, benim adayım seçilemez duygusuna verdi sürekli olarak. Bunu ben yapsaydım mesela, kimse bana onu söyleyemezdi. Çünkü ben o masanın parçası değilim” ifadelerini kullandı.

Özdağ, şöyle devam etti: “Bakın ‘seçilecek aday Mansur Bey’ dedim. Çıkıp ‘Onu aday gösterin, biz hiçbir şey istemiyoruz’ dedim. Mansur Bey aday olsaydı altılı masa dışında da birçok kişi aday olmayacaktı veya Mansur Bey’i destekleyecekti. Madem Kemal Bey aday, sabote etmeyin. Sabote etti.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com