Uluslararası Basın Enstitüsü’nden Bahçeli’ye 154’lük liste tepkisi: Basını sindirme girişimidir

Uluslararası Basın Enstitüsü, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gazetecilerle ilgili açıkladığı liste nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

  • ü
  • 26 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazetecilerle ilgili açıkladığı liste nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

IPI, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan, aralarında 63 gazetecinin de olduğu 154 kişiyi hedef göstermesini “sindirme çabası” diye niteledi ve kınadı.

MEDYAYI SİNDİRME GİRİŞİMİ

IPI tarafından yapılan açıklamada, “MHP’nin mahkemeye sunduğu ve 63 gazeteciyi açıkça hedef gösterdiği dilekçe, basın özgürlüğüne doğrudan bir saldırı ve medyayı sindirme girişimidir” ifadeleri kullanıldı.

GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN

Açıklamada, “IPI, Türkiye hükümetine ve tüm siyasi partilere basının rolüne saygı göstermeleri ve gazetecilerin güvenliğini sağlamaları çağrısında bulunuyor” denildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dilekçe ile gazeteciliğin suç haline getirilmeye çalışıldığını vurgulayan IPI, “Bu damgalama, bir kara liste vazifesi görmekte ve gazetecileri itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Bu liste aynı zamanda yargıyı sindirmeye yönelik bir girişimdir. Yargıya baskı yapılarak yargı bağımsızlığına zarar verilmekte ve gazetecilik suç haline getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com