Ülkü Ocakları yöneticisinden ‘MHP’yi eleştireni bulun’ talimatı

Sinan Ateş davasının tutuklu sanıklarından Tolgahan Demirbaş’ın telefonundan, sokak röportajında MHP’yi eleştiren kişinin bulunması için Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı'nın yaptığı konuşmalar ortaya çıktı "Bunu muhakkak bulmamız lazım. Emniyet kanallarını zorlayın..."

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden biri olarak tutuklu yargılanan MHP yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın telefonunda yapılan incelemelerde, bu kez de bir sokak röportajında MHP’yi eleştiren kişiyi bulmak için yapılan konuşmalar ortaya çıktı.

Buna göre telefonda, sokak röportajında sadece yorum yapan ve MHP ile partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren bir kişinin bulunmasına yönelik diyaloğa rastlandı.

Sözcü’den Fırat Fıstık‘ın haberine göre, 15 Şubat 2021’de ‘Kendine muhabir’ adlı hesaptan paylaşılan sokak röportajında ülkücü olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Devlete karşı yorum yapan herkes terörist, herkes kötü. Özgürce fikirlerini ifade edemiyorsun. Benim kimseden korkum yok. Ülkücüyüm. Yıllardır da teşkilatta görev yaptım. Ülkücü dediğin adam kimsenin boyunduruğu altına girmez” demişti.

ANKARA İL BAŞKANI ‘BULUNMASI’ TALİMATI VERMİŞ

Demirbaş’ın ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin bulunduğu Whatsapp grubunda ise Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, sokak röportajını veren vatandaşın bulunması için talimat verdi.

Gruba “Bunu bulmamız lazım başkanlarım” yazan Ömer Şanlı, “Emniyet kanallarını zorlayın. Bunu muhakkak bulmamız lazım” mesajını paylaştı. Demirbaş ise Şanlı’ya “Emredersiniz başkanım” diye yanıt verdi.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy ise “Bakıyoruz başkanım” mesajını atarken Şanlı’nın “Bakın bulun. İnternetten de bakalım” yazdığı görüldü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

KENDİNE MUHABİR: ÜLKÜCÜLER TARAFINDAN ÇOK KEZ TEHDİT EDİLDİM

‘Kendine muhabir’ adlı sosyal medya hesabının yöneticisi de, Sözcü TV’ye açıklamasında o dönem sokakta ülkücüler tarafından çok kez tehdit aldığını söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com