Üç kızı tutuklandı, kendisi ev hapsinde: ‘Halay da mı terörist?’

Kürtçe müzik eşliğinde Halay çektikleri için gözaltına alınan Filiz Taşkesen ev hapsi cezası alırken, üç çocuğu tutuklandı. Anne Taşkesen, "Milyonlarca kişi terörist mi oluyor? Halay teröristi mi oluyor?” diye tutuklamaya tepki gösterdi.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Bir düğünde Kürtçe şarkı eşliğinde çektikleri halay nedeniyle sosyal medyadaki ırkçı hesapların hedefi olan Filiz Taşkesen ile üç çocuğu, 25 Temmuz’da Siirt’in Kurtalan ilçesinde ev baskınında gözaltına alındı.

Taşkesen ve üç çocuğu, 27 Temmuz’da “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Siirt Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hâkimlik, anne Taşkesen’i ev hapsi adli kontrolüyle serbest bıraktı. Anne Taşkesin’in üç çocuğu ise tutuklandı. Hâkimlik, tutuklama kararına “Ajans Muhbir” adlı ırkçı hesaptan yapılan paylaşımı delil olarak gösterdi.

‘NEDEN ŞARKI SÖYLEDİNİZ DEDİLER’

Yaşananlara dair konuşan Taşkesen, sanal medyada hedef gösterilmelerinin ardından evlerine baskın yapıldığını söyledi. Taşkesen, “İki gün iki gece nezarette kaldık, bana ev hapsi verildi, kızlarımı da tutukladılar. ‘Neden şarkı söylediniz, bu söylediğiniz şarkı yasak’ dediler. Düğünde halay çektik, kızlarım da şarkıya eşlik ettiler. Bir tane kızım da mantar hastalığı var, ellerinin ıslanmaması gerekiyor. Başını yıkayamıyor, ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Ben o kızıma iyi bakılmasını, ellerinin ıslanmamasını istiyorum” diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘HALAY TERÖRİST Mİ OLUYOR?’

Halay çektikleri için tutuklanmalarına anlam veremediklerini söyleyen Taşkesen, “Kızlarım hiçbir şey yapmadı, suçsuzlardır. Adalet istiyorum. İnsan sadece düğüne gidip halay çektiği için yakalanıyorsa ne diyebilirim ki? Eş-dost, akraba düğünlerine de gitmemizi istemiyorlar” diye kaydetti.

Halay çektikleri için “terörist” ilan edildiklerini kaydeden Taşkesen, şunları söyledi: “Dünya üzerinde milyonlarca kişi halay çekiyor. Milyonlarca kişi terörist mi oluyor? Halay teröristi mi oluyor? Herkes istediği şarkıyı dinleyip, halay çeksin. Halay çekebilen biri için halayın yasaklanması kadar tuhaf bir şey olabilir mi? O zaman kimse evden çıkmasın. Böyle bir şeyi ilk defa gördük. Huzurumuzu bozdular, çocuklarımın psikolojisini bozdular. Bu hukuksuzluk son bulsun.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com