Tuzla’daki şantiyede göçük: İki işçi hayatını kaybetti

Tuzla'da bir binanın alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Tuzla’da bir şantiye alanında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul İl Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.i.

Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’taki özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında yaşanan göçükte 2 işçi toprak altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Ekipler, 2 işçinin cansız bedenine ulaştı.

Olayda hayatını kaybeden Salih İ. ve Cengiz Ö. adlı işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

İstanbul İtfaiyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi.” ifadesi kullanıldı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Akbaşak Sokak’ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak, bazı kaynaklarda İSKİ’ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com