Tutuklunun tahliyesi üçüncü kez engellendi: Bu kez gerekçe ‘iyi halli ama dışarı çıkması sakıncalı’

Cezaevinde tutuklu bulunan Lokman Yalçın'ın tahliyesi, "iyi halli" bulunmasına rağmen "dışarıya çıkması sakıncalı" gerekçesiyle 3 ay daha uzatıldı. Yalçın'ın tahliyesi daha önce 2 kez 4'er ay uzatılmıştı.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Lokman Yalçın, “örgüt üyesi” olmak iddiasıyla yargılandığı davada verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine 2018 yılının Haziran ayında tutuklandı. Yalçın, 2019 yılında başlatılan açlık grevine katıldığı gerekçesiyle Mardin’de bulunan cezaevinden Ahlat T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre; Yalçın’ın, bu yılın ocak ayında tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, disiplin soruşturmalarını gerekçe göstererek, Yalçın’ın tahliyesini 2 kez 4’er ay engelledi. Yalçın’ın tahliyesi, eylül ayında bir kez daha 3 ay uzatıldı. Kurul, Yalçın için “iyi halli” değerlendirmesi yaptı. Ancak Yalçın’ın “Dışarı çıkmasının sakıncalı” olduğunu ileri sürdü. Bu nedenle tahliye 3’üncü kez uzatıldı.

Yalçın, karara karşı Tatvan İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulundu. Hakimlik, 4 Ekim’de itirazı karara bağladı. Yalçın’ın “Pişman mısın?” ve “PKK terör örgütü müdür?” sorularına verdiği yanıtları gerekçe gösterilerek, kurulun verdiği karar yerinde bulundu. Karara karşı Tatvan Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz da reddedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com