Tutukluluk süresi dolan Gültan Kışanak tahliye edilecek mi?

7 yıl dört aydır cezaevinde bulunan Gülten Kışanak'ın bugün tutukluluğuyla ilgili Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karar verilecek. Daha önceki gözden geçirmede mahkeme tutukluluğu yönünde karar verdi.

  • ü
  • 01 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak’ın azami tutukluk süresi dört ay önce oldu. Bugün ise tutukluluğuyla ilgili gözden geçirmeyi Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi yapacak.

7 yıldır tutuklu olan DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak’ın yarın (1 Mart Cuma) Sincan Cezaevinde duruşması görülecek. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yapacağı inceleme sonucunda Kışanak’ın tahliyesine ya da tutukluluğunun devamına karar verilecek.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, ayda bir rutin olarak yapılan şimdiye kadarki incelemelerin tümünde mahkeme, Kışanak’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Ancak bu kez geçmiş dönemlerden farklı olan, Kışanak Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş olması.

Yasaya göre de tutukluluk süresi en fazla iki yıl olarak belirlenmiş durumda. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarda bu süre en fazla 5 yıl daha uzatılabiliyor. 7 yıl 4 aydır tutuklu bulunan Gültan Kışanak’ın azami tutukluluk süresi de 4 ay önce doldu.

Kışanak’ın avukatı Gül Altay, tutukluluğunun tamamen hukuksuz olduğunu belirterek “Artık mahkemenin takdir hakkı yok. Derhal serbest bırakması gerekiyor. Bu artık keyfiyete giriyor hatta keyfiyetin ötesinde. Gültan Kışanak’ı artık orada tutuklu olarak değil esir olarak tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com