Tutuklu gazeteciler Mehmet Kamış ve Ali Çolak için tahliye kararı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada savunmasını yapan gazeteci Mehmet Kamış ve Ali Çolak sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini istedi. Talebi görüşen mahkeme heyeti iki gazetecinin tahliye talebini adli kontrol şartıyla kabul etti.

  • ü
  • 25 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Tutuklu gazeteci Mehmet Kamış’ın, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “örgüt üyeliği” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 22. duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

P24’ün aktardığına göre,  tutuklu gazeteci Mehmet Kamış ve avukatları salonda hazır bulundu. Hakkında bulunan yakalama kararı infaz edilerek tutuklanan Zaman gazetesi eski kültür sanat editörü Ali Çolak ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

‘BENİMLE İLGİLİ BİR BUÇUK SATIR VAR SADECE’

Savunmasını yapan Ali Çolak, “İddianamede benimle ilgili bir buçuk satır var sadece. Bir bankaya 10 bin TL para yatırmış olmak ve rastgele bir reklam toplantısına katılmış olmakla suçlanıyorum. Herhangi bir örgütün maşası uydusu ya da elemanı olmam söz konusu değil. İleri derecede bel fıtığım var 45 kişilik koğuşta kalıyorum. Tedbir amaçlı olan tutukluluk benim için bir işkenceye dönüşmüştür” dedi.

Tutuklu gazeteci Mehmet Kamış ise sağlık sorunları olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK, KENDİ AYAĞIYLA GELDİ’

Ali Çolak’ın avukatı, “Bu dosya çok kalabalık bir dosya ve henüz yakalaması yapılmamış sanıklar var. Müvekkilin aynı gazetede yazmış olmaları dışında Mehmet Kamış’la bir ilgisi yoktur bu nedenle dosyanın tefrik edilmesini istiyoruz. Müvekkilin katıldığı söylenen reklam toplantısı reklamın gala gösterisi aslında. Yani reklamı televizyonda izlemekle toplantıda izlemek arasında bir fark yok aslında. Müvekkilin kaçma şüphesi yoktur, kendi ayağıyla geldi” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Kamış’ın avukatı Osman Yedekçi, tutukluluğun bir tedbir olduğunu belirterek sağlık sorunları yaşayan müvekkilinin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti.

Savcı Kamış’ın tutukluluk halinin devamını, Çolak’ın ise adli kontrolle tahliyesini istedi. Duruşmaya ara verildi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve dosyadaki mevcut delil durumunu dikkate alarak bu aşamadan sonra tutukluluğun ölçülü olmayacağı kanaatiyle, Kamış ve Çolak’ın yurt dışına çıkış yasağı ve iki haftada bir imza şartıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşma 12 Kasım saat 11:15’e ertelendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com