Türkiye’nin Ramazan hurması İsrail’den

Türkiye'nin Ramazan sofralarının vazgeçilmez ürünü hurmayı İsrail'den ithal ettiği ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan, "Ramazan'da Gazze'de katliam sürerken biz İsrail ordusuna tedarikçilik yapıp iftarda İsrail hurması ile oruç açıyoruz" dedi.

  • ü
  • 16 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

KREATİF STOK - Hurma ve Fener. (Cumhur Yetmez - Depo Photos) (Editörlere Not: Görsel, yapay zeka ile üretilmiştir)

İsrail’in Gazze’de 30 binin üzerinde Filistinli öldürmesine karşı AKP yönetiminin sessizliği dikkat çekiyor. Bunun yanında bu ülkeyle ticaret de aralıksız sürüyor.

İsrail’in gıda ihtiyacanın büyük bir kısmının Türkiye’den ihraç ettiğinin ortaya çıkmış ve bu duruma muhalefet tepki göstermişti. İsrail ile olan ticaretin durulması yönelik tepkilere karşı AKP yönetimi tepkisiz kalırken iktidarın destekçisi dini cemaat sözcülerinden açıklama gelmişti. İsmailağa cemaatinden İsmail Hünerlice, İsrail’e yapılan ticaret savunmuştu. 

Gazeteci Metin Cihan, İsrail’den Türkiye’nin aldığı ürünlerin listesini yayınladı. Türkiye’nin İsrail’den hurma, tohum ve bazı atık ürünler aldığını belirten Cihan, “Ramazan’da Gazze’de katliam sürerken biz İsrail ordusuna tedarikçilik yapıp iftarda İsrail hurması ile oruç açıyoruz. Tarımda yerli tohumu yok edip İsrail’den gelen tohumu kullanıyoruz. İsrail’in toprağına zarar vermesin diye sattığı geri dönüşüm çöpünü alıp kimyasalları kendi toprağımıza salıyoruz. Acı ama gerçek” ifadelerini kullandı.

İsrail’e Türkiye’nin sattığı ürünler arasında gıda, demir çelik ve çimento ilk üç sırada bulunuyor. Ayrıca İsrail askerlerinin giydiği kıyafetlerin de Türkiye’den satın alındığı ortaya çıkmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com