Türkiye’den ayrılan gemide 4 ton kokain yakalandı

Türkiye'den ayrılan Tanjanda bandıralı bir gemide İspanyol polisi 4 ton kokain yakaladı. Geminin 7 Türk, 2 Azerbaycan ve 1 Hollandalı personeli tutuklandı.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İspanya polisi, Türkiye’den gelen bir gemide 4 ton kokain ele geçirdi. Gemide bulunan 7 Türk, 2 Azerbaycan ve bir Hollanda vatandaşı tutuklandı.

İspanyol basınında yer alan habere göre, Türkiye’den 4.000 kilo kokainle ayrılan Tanjanya bandıralı bir gemi Lanzarote’de durduruldu. Gemide yapılan aramada 4 ton kokain ele geçirildi.

Operasyon kapsamında aralarında kargo gemisinin kaptanının da bulunduğu yedi Türk vatandaşı, Azerbaycan’dan iki kişi ve bir Hollanda vatandaşı tutuklandı.

GEMİNİN SEYRİ DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamaya göre, bu olayda müfettişlerin dikkatini çeken husus, geminin Türkiye’den yola çıkarak Akdeniz üzerinden Atlantik’e doğru seyretmesi ve daha sonra hiçbir limanda mal yüklemeden ya da boşaltmadan Sierra Leone ve Gine Bissau’ya devam etmesi nedeniyle “ekonomik olmayan bir seyir” gerçekleştirmiş olmasıdır.

Geminin düzensiz bir kaç manevradan sonra İspanya kıyılarında daha küçük gemilere uyuşturucu boşaltmasının planlandığı belirtildi.

Ele geçirilen kokain, kargo gemisinin ambarlarındaki bir bölmede, ulaşılması çok zor bir alanda ve geminin ana koridorlarının dışında bulunduğundan, ajanlar ilk başta yerini tespit etmekte zorlandılar.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com