Türkiye yanıyor: ‘Uçak, helikopter, personel ne zaman alacaksınız?’

Ülkenin dört bir yanında çıkan yangınlar söndürülemezken CHP'li Zeybek, belediyelerin itfaiye memuru alımı yazılarına Bakanlığın cevap vermediği söyledi. Zeybek "Uçak ve helikopter almaya ne zaman başlayacaksınız? Belediyelerinin daha çok itfaiye memuru barındırmasının size ne zararı var?" diye sordu.

  • ü
  • 21 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’de geçen günlerde Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınından etkilenen Sancaklı Mahallesi’ni ziyaret etti. Zeybek, burada mahalle sakinlerini dinleyip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yangından etkilenen Sancaklı Mahallesi sakinlerine ve İzmir halkına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçmiş olsun dileklerini ileterek açıklamalarına başlayan Zeybek, şunları kaydetti:

‘UÇAK VE HELİKOPTER ALMAYA NE ZAMAN BAŞLAYACAKSINIZ?’

“Buradan bir kez daha ben bir uyarı yapmak istiyorum. Bütün buradaki köylülerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken daha ne zaman siz Türkiye’deki orman varlığımızın bu kadar yoğun ve geniş alanı kapsadığı arazinin engebeli olduğu, ulaşma imkanının sadece uçak ve helikopterle sağlanacak olan bu topraklardaki ağaç varlığını korumak için helikopter ve uçak sayısını arttıracaksınız? Lüksten ve ihtişamdan tasarruf yapmadığınızı biliyoruz. Kamu kaynaklarıyla ilgili harcama kalemlerinizin içinde hala orman varlıklarımızın korunmasıyla ilgili yeterli ve ihtiyacı hızlı bir biçimde giderecek uçak ve helikopter almaya ne zaman başlayacağınızı bir kez daha sormak istiyorum.

BAKANLIK, BELEDİYELERİN TALEBİNE YANIT VERMEDİ

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda, İçişleri Bakanlığı’nda ya da muhtelif bakanlıklarda kadro karşılığı tahsis istemesi, itfaiye memurları biliyorsunuz 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na göre görev yapan özel ihtisas gerektiren mesleklerden olmasını dikkate alarak İstanbul, Ankara, İzmir pek çok belediyemiz sayıları binlerle ifade edilecek sayıda itfaiye memurunu istihdam etmek için bakanlığa yazı yazmışlardır. Kimisi iki yıldır, kimisi bir yıldır, kimisi üç aydır, kimisi de seçimden sonra yazılmış olan bu yazılara maalesef bugüne kadar bir cevap bile verilmemiştir.

İtfaiye memurlarının Türkiye’deki ortalama yaşı 48’dir. Oysa hepimiz biliyoruz ki arazide güç şartlarda çalışacak olan itfaiye memurlarının hem yaş olarak gençleşmesine hem araç gereç bakımından da güçlenmesine ihtiyaç vardır. Ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz hızlı bir biçimde aksiyon alarak orman yangınının yerleşim yerlerine sıçramasını engellemiş içinde bulunduğumuz köy dahil pek çok köyde görev sahasına giren yerlerde konutlarımızın, evlerimizin ve iş yerlerimizin yanma riskini çok büyük oranda ortadan kaldırmıştır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘DAHA ÇOK İTFAİYE MEMURUNUN SİZE NE ZARARI VAR?’

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının, büyükşehir belediye başkanlarının, itfaiye memuru alınmasıyla ilgili resmi yazılarına derhal olumlu cevapları veriniz. Derhal ama hiç beklemeksizin. Bunların maaşını biz ödüyoruz. Vergilerini biz ödüyoruz. SGK primlerini biz ödüyoruz ama engelleyen sizsiniz. Nedir kastınız, amacınız ne? İzmir, İstanbul, Ankara büyükşehir belediyelerinin daha çok itfaiye memuru barındırmasının size ne zararı var? Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com