Türkiye alevlere teslim oldu: 27 yangın sürüyor, 6 bin 636 kişi tahliye edildi

Türkiye, alevlerle mücadeleye devam ediyor. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu, Karabük ve Antalya'da orman yangınlarına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yerleşim yerlerine kadar ulaşan alevler, hayatı tehdit ediyor.

  • ü
  • 17 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye’nin dört bir yanından yangın haberleri geliyor. Başta İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu Karabük ve Antalya olmak üzere Türkiye, 27 noktada süren yangınlarla mücadele ediyor. İzmir Karşıyaka’da dünden beri devam eden yangın yerleşim birimlerine ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de 900 kişinin Manisa’da ise 1140 kişinin tahliye edildiğini duyurdu. AFAD ise 5 ilde toplam 6.636 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı ise alevlerden etkilenen, 78 kişiden 29’u tedavi altına alındığını açıkladı.

KARŞIYAKA’DA ALEVLER EVLERE KADAR ULAŞTI

Alevlere teslim olan İzmir’de Kemalpaşa ve Karşıyaka ilçelerinde alevler gökyüzüne yükseldi. Yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılırken Karşıyaka’da da alevler evlere ulaştı. Yangın, Örnekköy’de bir sitede bulunan binaya sıçradı. Bölgedeki vatandaşlar, alevlerden araçlarıyla uzaklaşmaya çalıştı.

İzmir’de Karşıyaka belediyesi, şehirdeki tüm iş makinelerini yangınla mücadele için seferber edilmesini istedi.

AFAD Karşıyaka’daki orman yangını nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldığını, 16 evin yandığını duyurdu.

BAKAN YUMAKLI: TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’dan İzmir’e gelerek yurt genelinde süren yangınlara ilişkin bilgi verdi. Yumaklı şöyle konuştu:

“Bolu ve Manisa’da sabah saatlerinde enerjileri düşmüştü. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle buralarda yangın tekrar alevlendi. Bolu’da yangın anız nedeniyle çıktı, yangını başlatan 4 kişi gözaltında. İzmir’de Karşıyaka Yamanlar’da dün saat 21:10 itibarıyla bir yangın haberi aldık. Gece boyu yaptığımız müdahaleyle artık tamamladık dediğimiz anda ikinci bir yangın çıktı. Her iki yangın da ormanda başladı. Yangın, 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateşten dolayı çıktı. Yamanlar mevkiinde 17 ev yandı, 105 ev, 44 iş yeri tahliye edildi. 1 binasında çatısında yangın çıktı, ekipler söndürdü. Şuan için yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok.

 29 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanlığı Karşıkaya’da süren yangından 78 vatandaşın etkilendiğini ve 29 kişinin tedavi altına alındığını duyurdu.

Bakanlık, “İzmir’de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

5 İLDE 6 BİN 636 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde toplamda 900 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Manisa Gördes ve Salihli ilçelerinde 3 gündür süren yangın nedeniyle, 1.440 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 5 ilde meydana gelen orman yangınlarının sonucunda 6.636 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara müdahale çalışmaları devam ediyor. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’da yangına müdahale çalışmalarında 90 hava aracı 4 bin 717 personel ve bin 218 araç görev alıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE 72 YANGINDAN 27’Sİ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam edildiğini açıkladı.

İletişim Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yapılan paylaşımda, “İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı” ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alındığını. 27 yangına ise müdahale devam etmekte olduğunu açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com