‘Türk Escobar’ın oğlunun şirketleri konkordato ilan etti

“Türk Escobar’ı” olarak bilinen Urfi Çetinkaya’nın oğlu Rüstem Çetinkaya’ya ait üç mermer şirketi konkordato ilan etti. Mahkeme, şirketlerden birinin talebini kabul etti

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Uyuşturucu kaçakçılığından 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası hüküm giydiği için cezaevinde bulunan Urfi Çetinkaya’nın oğlu Rüstem Çetinkaya’ya ait üç mermer şirketi konkordato ilan etti.

Rüstem Çetinkaya, Şubat ayında babası Urfi Çetinkaya’nın lideri olmakla suçlandığı suç örgütüne yapılan Kafes-44 operasyonu sonucu tutuklanan 23 kişi arasındaydı. Aynı operasyonda Rüstem Çetinkaya’nın şirketlerinde yöneticilik yapan Arda Erel de gözaltına alınmıştı.

Halk TV’deki habere göre; Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Temmer Mermer’in konkordato talebini kabul etti. Temmer Mermer’in yanı sıra, Natura Mermer ve Temmer Eksport da konkordato ilan etti. Mahkeme, bu firmaların borçlarını yeniden yapılandırmasına izin verdi.

Mahkeme, konkordato komiserleri olarak mali müşavir Şerife Balta, avukat Oğuz Kaçan ve maden mühendisi Ömer Zontur’u atadı.

Temmer Mermer’in ilişkileri ve Rüstem Çetinkaya’nın yöneticilik yaptığı diğer şirketler de soruşturmanın odak noktasında. Temmer Mermer, yatırım teşviklerinden de yararlanmıştı.

20 MİLYARLIK VARLIĞA EL KONULDU

Kafes-44 operasyonunda gözaltına alınan şüphelilere ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konulmuştu.

Urfi Çetinkaya, kırmızı bültenle aranırken Nisan 2023’te İstanbul’da yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

Aynı operasyonda, Susurluk’ta da adı geçen isimlerden Hakkı Yaman Namlı da gözaltına alınanlar arasındaydı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com