Tüm engelleme girişimlerine rağmen İstanbul’da Onur Yürüyüşü gerçekleşti

Taksim Meydanı başta olmak üzere pek çok meydan yürüyüş öncesinde abluka altına alınmasına rağmen 22. Onur Yürüyüşü İstanbul'da gerçekleştirildi.

  • ü
  • 30 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

21. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Mıstık Parkta gerçekleşti.

İstanbul’da 22. Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. Taksim Meydanı başta olmak üzere pek çok meydan yürüyüş öncesinde abluka altına alındı, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosunun Taksim ve Şişhane çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı sabah saat 10.00 itibarıyla kullanıma kapatıldı. Engellere rağmen 22. Onur Yürüyüşü “Hatırlıyorum, hatırlıyor musun?” ifadeleriyle Bağdat Caddesinde kalabalık şekilde gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında sık sık “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Trans cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Yürüyüş günü yine gözaltılar yaşandı.

VALİLİKTEN ‘İLLEGAL’ YAKIŞTIRMASI

Evrensel’in aktardığına göre; yürüyüş günü sabah İstanbul Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şehrin çeşitli bölgelerinde kurulan ablukalarının nedenini “İllegal grupların sosyal medyadan yaptığı İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısına karşı Valiliğimizce alınan tedbir kararı” şeklinde açıkladı, Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek isteyen yurttaşlara ilişkin “illegal gruplar” ifadesini kullanıldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Bağdat Caddesi’nde yapılan yürüyüşün ardından okunan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Gezi direnişinde kaybettiğimiz yoldaşlarımızı, Roboskî’yi, Filistin ve Rojava’daki savaş suçlarını, kayyum ile gasbedilen belediyelerimizi, tutsak edilen vekillerimizi, Berkin Elvan’ı, Ceylan Önkol’u, deprem bölgelerinde ihmal nedeniyle hayatını kaybeden binlerce insanı, KHK ile işinden ederek açlığa terk ettiğiniz milyonları, ‘başıboş’ diye yaftaladığınız sokak köpeklerini unutmadık. Bu günlerde, bu kalabalıktan güç alıyoruz ve yineliyoruz. Polisi kandırmaktan, bizimle uğraşmak zorunda bırakmaktan hiç bıkmadık, şehrin farklı yerlerinde, her gün olduğumuz varoluşlarımıza çağrı yaptık.”

‘ŞEHRİN TÜM SOKAKLARI BİZİMDİR’

Yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen LGBTİ’leri illegal ilan eden İstanbul Valiliğine seslenilerek “Bizi ‘sözde’ illegal ilan edenler duysun: Evde, sokakta, işte, okulda, çarkta, her yerdeyiz. Ne yalnızız ne yanlış. Bir gün değil her gün içinizdeyiz. Binlerce polisiniz, helikopterleriniz, yasaklarınız bizi durduramaz. Şehrin tüm sokakları bizimdir” ifadeleri kullanıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com