TÜGVA’nın “yaz okulu” öğrencisi binlerce çocuk Ayasofya’da tekbir getirdi, slogan attı

Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA, binlerce çocuğu Ayasofya'ya götürdü. Vakıf, çocuklara cami içinde slogan attırdı.

  • ü
  • 24 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA, binlerce çocuğu Ayasofya’ya götürdü. AKP’li belediyelerden aldığı ücretsiz taşınmazlarla büyüyen vakf, “yaz okulu” öğrencilerine cami içinde tekbir sloganları ve siyasi sloganlar attırdı. Megafonla öğrencileri yönlendiren bir kişinin “Allah Fatih Sultan Mehmet’e ve Recep Tayyip Erdoğan’a rahmet eylesin” dediği duyuldu.

AYASFOYA’DA NE OLDU?

TÜGVA tarafından 81 ilde ortaokul öğrencilerine yönelik yürütülen Yaz Okulu projesi kapsamında gerçekleşen “Ayasofya Buluşması”na 7 bin öğrenci getirildi. İktidar yanlısı medya cami etkinliğini, “Yaklaşık 7 bin ortaokul öğrencisinin omuz omuza saf tuttuğu buluşmada; öğle namaz kılındı, dualar edildi ve Kur’an-ı Kerim okundu.” ifadeleriyle duyurdu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİ YAPTI

İktidar güdümündeki Sabah, haberi şöyle verdi:

“İstanbul’un 39 ilçesinde, 208 okulda Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle eğitim gören ortaokullu öğrenciler, dördüncü Ayasofya Buluşması’nda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni tüm coşku ve heyecanlarıyla inlettiler.

Türkiye genelinde bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve 81 il 605 ilçede 210 bin gencin katılımıyla düzenlenen Yaz Okulu projesi; birbirinden eğlenceli etkinlikleri ve öğretici dersleri ile devam ediyor. Tamamen ücretsiz olan Yaz Okulu’nda bu yıl, 83 bin öğrenci de Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Gençlere, birlik ve beraberlik duygularını aşılamayı ve millî-manevî değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen TÜGVA Yaz Okulu; İstanbul’un tarihî ve kültürel mekânlarına yapılan eğitim gezileriyle de çok yönlü bir eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor.”

SLOGANLAR: İŞTE GENÇLİK İŞTE MANA İŞTE AYASOFYA…

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci konuşmasında her geçen yıl velilerin ve ortaokul öğrencilerinin Yaz Okulu projesine ilgisinin arttığını belirtirken, konuşmasında “Ayasofya açılacak, saflar sıra sıra doldurulacak” demiştik; Yaz Okulu gençliğimizle bu ahdimizin hakkını verdik, her yıl binlerce gencimizle Ayasofya’ya akın ettik.” dedi.

TİŞÖRTLERE BOYKOT ÜRÜNÜ MARKALARI: İSRAİL KARŞITI SLOGANLAR ATILDI

Beşinci; “Ayağı yere sağlam basan bu gençlik bu vizyonu çok daha ileri taşıyacak. Aynen bu camideki safları doldurdukları gibi, Mescid-i Aksa’nın da saflarını dolduracaklardır.” şeklinde konuştu.

TÜGVA’dan yapılan açıklamada ayrıcı, “Beklenen an geldi” denilirken “Bir yaz bin gelecek” etiketi kullanıldı. Öğrencilerin tişörtlerine İsrail’i boykot ürünü olduğu öne sürülen markaların yapıştırılması dikkati çekti. Bazı öğrenciler tekbir getirirken bozkurt işareti yaptı.

İktidar yanlısı başka bir yayın olan Takvim ise, haberinde “Öte yandan çocuklar ve gençlerin hep birlikte tekbir getirmesi “İşte Vav Kuşağı” dedirtti.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com