Tuğrul Türkeş: Uygun bir zamanda Osman Kavala’yı ziyaret edeceğim

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ta rica ettiğini ve uygun bir zamanda Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini söyledi. Türkeş, "Türkiye'de her alanda hukuku hakim kılmazsak, kimse evinin yolunu bulamaz bundan sonra" dedi.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası’ndan cezaevinde bulunan Osman Kavala’yı bir ara ziyaret etmek istediğini belirterek, “Ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum”dedi.

Türkiye’nin ekonomisinin iyi olmadığını ifade eden Türkeş, bunu düzeltmek ülkenin yargılama sürelerinin kısaltılması ve hukukun düzeltilmesi gerektiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Evet, uzun yargılama sürelerinin bir sembolü oldu. Son 14 ay içinde bir genel bir yerel seçim geçirdik. Genel seçimi kazandık ama yerel seçimde medyanın deyimiyle tablo kırmızı oldu. Neden? Ekonomimiz iyi değil. Mehmet Şimşek bakanımız sağolsun debeleniyor, çalışıyor ama hukuk doğrudan işlemediği için ekonominin iyileşmesi konusunda zorluklar yaşıyoruz. Aslında mesele Kavala falan değil. Para aradığında gerçek fiyatla alamıyorsun. Daha fazla faiz ödüyorsun. Niye? Çünkü birtakım inceleme kuruluşları, Türkiye’deki hukukun durumuna bakıyor, daha fazla faizle karşına geliyor. Bu fazla faiz milli bütçene yüktür. Bundan kurtulmamız lazım. Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir. Türkiye’ye ciddi anlamda bir para akışı sağlayamıyoruz Batı’dan. Yatırımcı getiremiyoruz. Yatırımcılar paralarını bir yere yatırmak istiyorlar. Finansları var, kaynakları var. Sen bunları getiremiyorsun. Niye? Uzun yargılama sürelerinden. Adam kaçmak istese kaçardı, adamı alıyorsun, bırakıyorsun. Kapından tekrar alıyorsun. Bunu dışarıda anlatman lazım. Milliyetçilik mi, al sana milliyetçilik.”

‘YARIM SAATTE DOSYAYI NASIL İNCELEDİLER’

Güvenlik bürokrasının yargıya baskı yaptığını da anlatan Türkeş, Osman Kavala ile ilgili başvuruya yarım saat içinde red kararı verilmesini de eleştirdi. Türkeş, Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya yapığı açıklamada, “Heyet oluşturulduktan yarım saat sonra ret kararı verdi. Ben buna manidar derim. 16 sayfalık bir dilekçeyi ben yaklaşık 1 saatte okudum. Hukukçu değilim ama iyi kötü anlarım bu işlerden. O yarım saat içinde savcıdan da mütaala almışlar. Muhakkak ki çok etkin ve dehşetli çalışıyorlar. Ama yarım saat içinde karar veriyorsanız, dosyanın 30 klasörüne hakimsiniz demek ki. Halbuki adam 7 senedir içeride, 7 gün daha beklerdi. Allah razı olsun, mevzu bahis uzun tutuklama süresi olunca hassasiyet göstermişler anlaşılan!”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘HUKUK OLMAZSA KİMSE EVİNİN YOLUNU BULAMAZ’

Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a yönelik Ülkücü Ocaklı gençlerin saldırısıyla ilgili olarak Türkeş, “Ne oldu, Selçuk Özdağ fikrinden mi vazgeçti? Bunun adı vandalizm. İki yıl önce ‘Azgın Milliyetçilik’ başlığıyla bir yazı yazıp bunlara değindim. Bu saldırılara toplumun her kesiminin itiraz etmesi lazımdı. Dönüp aynı yere geliyoruz; hukuksuzluk. Türkiye’de her alanda hukuku hakim kılmazsak, kimse evinin yolunu bulamaz bundan sonra.” diye konuştu.

‘KAVALA’YI ZİYARET EDECEĞİM’

Türkiye’nin en önemli iki meselesinin hukuk ve ekonomi olduğunun altını çizen Türkeş, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin önündeki iki mesele hukuk ve ekonomidir. Bunları çözebilirsek, Türkiye’nin geleceğine dair sorunları da çözmüş oluruz. Ekleyeyim; ben hayatımda Osman Kavala’yı hiç görmedim. Türkiye Raportörü Schennach’ın Ekrem İmamoğlu’yla randevusu vardı. İmamoğlu o randevuyu iptal etti, çocuklarını tatile götürüyormuş yine. O da, bu fırsatı değerlendirdi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek istedi. Gerekli izinleri bakanımız Yılmaz Tunç ayarladı. Bana, ‘Sen de refakat edecek misin?’ diye sordu. Hayır, sen rahat rahat fikir teatisi yap dedim. Cezaevine gittiğinde Kavala, ‘Tuğrul Bey yok mu?’ diye sormuş. Daha sonra eşi Ayşe Buğra hanımefendiyle görüştüklerinde de aynı soru kendisine yöneltilmiş. Herhalde kendi kendilerine ‘Tuğrul diye delinin biri var, tweetler falan atıyor’ diye düşündüler. Kendileriyle o derece temasım yok. Siyasi görüşlerini de paylaşmıyorum.

Kavala’yı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?

Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com