TSK’da üç ordu komutanı değişti, ‘Balyoz’cu komutan sınır dışı operasyonların başına getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile üç ordu komutanı değişti. Sınır ötesi operasyonların yönetimi ise bir dönem Balyoz davasından yargılanan Levent Ergün'e verildi

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Genelkurmay Başkanlığı Karargah Binası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle, TSK’da Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında değişime gidildi. Kararnameyle, üç ordu komutanı değişti, dört ordu komutanlığında da değişikliğe gidildi. Buna göre, 1. Ordu Komutanı, 2. Ordu Komutanı ve Ege Ordu Komutanı değişti.

Kararnamedeki en önemli değişikliklerden biri de sınır hattına ilişkin oldu. Suriye, Irak ve İran sınır hattındaki askeri birliklerin komutanları ile ülke genelindeki hava harekâtlarında görev alan üst komutanların bazıları değiştirildi. Deniz Kuvvetleri bünyesinde de muharip birliklerin komutanlarında değişikliğe gidildi. Sınır ötesi operasyonlardan sorumlu olan ve geçen hafta orgeneralliğe terfi ettirilen Metin Tokel, İstanbul 1. Ordu Komutanlığı’nın başına getirildi. Sınır ötesi operasyonlarının yönetilmesi ise bir dönem Balyoz davasından yargılanarak beraat eden Levent Ergün’e verildi. Tokel’in yerine getirilerek 2. Ordu Komutanı olan Ergün de yine geçen haftaki YAŞ kararıyla orgeneralliğe terfi ettirilmiş ve TSK’daki en geç orgeneral olmuştu.

T24’den Sibel Yükler’in haberine göre, kararnamede dikkat çeken atamalardan biri de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’nda oldu. Genelkurmay 2. Başkanı İrfan Özsert Ege Ordusu Komutanlığı’na atanırken, yerine getirildiği Orgeneral Kemal Yeni de Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın, Hava Lojistik Komutanlığı’na atandı. Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu ise Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na getirildi. Böylece geçen yıl Genelkurmay Başkanlığı’na atanan Metin Gürak’ın da kadrosunda yeniliğe gidilmiş oldu.

Geçen haftaki Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısının kararlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) yeni atamalar ve görev değişlikleri gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 9 Ağustos tarihli Resmi Gazete’deki kararnameyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarından 187 general ve amiralin ataması yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 117 generalin ataması yapılırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri değişti.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com