‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın: Cezaevi KYK yurdundan, halim emekliden iyi

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, cezaevi ortamının KYK yurtlarından bin kat iyi olduğunu belirterek, "Doğalgaz faturası derdi yok, elektrik kesildi karanlıkta kaldım derdi yok. Dişçi için dilekçe verdim aynı gün diş dolgum yapıldı. Emeklilerin haline kıyasla çok şükür iyiyim" dedi.

  • ü
  • 22 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye iadesinin arından ilk kez basına açıklamada bulundu.

Hayatında yaptığı hataları sıralayan Aydın, “Keşki hiç evlenmeseydim” dedi. Şirketin ismini Çiftlik Bank koymasnıan dolay 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığını söyledi. Şirketin üzerindeki tedbirin kaldırılması durumunda alacaklıların paralarını alabileceğini iddia eden Aydın, “154 milyon liralık taşınır taşınmaz mal varlıklarımız parada duruyor. Bugünkü değeri 1 milyar 200 milyon lira civarında.”dedi.

‘CEZAEVİ, KYK YURTLARINDAN BİN KAT DAHA İYİ’

Aydın, Odatv’den Pınar Saraçoğlu’na cezaevi günlerini anlattı. Cezaevi ortamının iyi olduğunu anlatan Aydın,  şunları söyledi: “29 aydır Edirne F Tipi Cezaevindeyim. İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var. Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odam var.

Alt kat Amerikan mutfak tarzı, salonda bir TV ve yuvarlak masa, alt katta mutfakta sadece çay, kahve bulunuyor. Yemekler 3 öğün şeklinde KYK yurtlarına kıyasla bin kat iyidir. Kurum tarafından veriliyor. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alan mevcut. Günüm kitap okumak ve ders çalışmakla geçiyor. Tabii akşamları diziler, filmler oluyor. Sabahları spor yapıyorum.

30 kg verdim bu arada. Geldiğimden beri 3 kişilik odada olmama rağmen tek kalıyorum. Sağlık konusunda ilaç ve hastane gibi durumlarda çok iyi ilgileniyorlar. Belki de dışarda olup da böyle imkanlara sahip olmayan birçok insan vardır. Ekmek elden su gölden, ilaç devletten, hastane tedavi devletten, kışın petekler yanıyor. Doğalgaz faturası derdi yok, elektrik kesildi karanlıkta kaldım derdi yok. Dişçi için dilekçe verdim aynı gün diş dolgum yapıldı. Dışarıda bu işlem için 5 ay sıra beklemek gerekir. Biraz böyle övmüş gibi oluyorum ama burada durum böyle.”

‘EMEKLİLERE KIYASLA İYİYİM’

“Emeklilerin haline kıyasla çok şükür iyiyim” diyen Aydın, “Biraz nispet yapar gibi oldu ama keşke devlet bu imkanları dışarıdayken de sağlayabilse o zaman belki de bu kadar insan buraya düşmez. Ailemle, sevdiklerimle görüşmem kısıtlandığı için üzgünüm.” dedi.

Aydın, cezaevinden çıktıktan sonra E-Ticaret yapacağını belirterek, “Bunun cevabı biraz zor çünkü ne zaman çıkacağıma bağlı. En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabilirim. Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. O yaştan sonra dünya çekilmez. Daha erken çıkarsam ölmeden önce yapılacaklar listem var. 100 maddeden oluşuyor. Onları yapmak için çabalarım. Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İllede bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım.” diye konuştu.

‘SİSTEM SEÇİL ERZAN’I KURBAN EDİP OLAYI BİTİRİR’

Fatih Terim Fonu hakkında görüşlerini anlatan Aydın, “Ben bankacı değilim ama işlerim nedeniyle banka müdürleriyle, şube müdürleriyle çok görüştüm. Şube müdürünün isteği mevduat artsın hattta vadeye para koyulsun şube müdürü de başarı primini alsın. Bu işler böyle dönüyor. Ne hikmetse Seçil Erzan’a bir kişi de çıkıp demiyor müşteriler neden sürekli bu paraları çekiyor hem de nakit. Onu da geçtim MASAK ne iş yapıyor? 10 bin doların üzerinde yapılan her işlem MASAK tarafından incelenmiş. Genel müdürlük bunları görmedi mi? Yani yıllarca devam eden bir döngü. Bu işin arkasında genel müdürlük olmadan sürekli mevduat kaybeden bir şube müdürü o koltukta oturmaya nasıl devam etti sorusu da muhataplarına sorulmalıdır. Bu işten zarar görenler DenizBank’tan şikayetçi olmalıdır. Ama haklı sistemimiz Seçil Erkan’ı kurban edip olayı bitirir. Bu arada kayıt dışı dönen bu fonda kar elde edenlerin de hiçbiri sesini çıkartamaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com