Torun Center kolonları kesildiği için mühürlendi

Mecidiyeköy'deki Torun Center, projeye aykırı yapılaşma olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Kat birleştirme yapıldığı ve kolonların kırıldığı belirlendi.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Torun Center'de imara aykırı tadilat nedeniyle mühürlendi.

İstanbul’un en değerli gökdelen projelerinden Torun Center, bazı katlarında iskan sonrası bağımsız bölüm duvarlarının kırılarak birleştirildiği gerekçesiyle Şişli Belediye zabıtası tarafından mühürlendi.

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde, Eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun yerine, 2016 yılında yapılarak iskan alan devasa rezidansın içerisinde çok sayıda konut, ofis ve mağazalar bulunuyor.

Belediye zabıtası tarafından dün (17 Ekim) düzenlenen mühürleme tutanağında, rezidanstaki D blokta yer alan çok sayıda daire adına “basit onarım izni” alınıp, daha sonra kapsam dışına çıkılarak, “kat betonlarının kesildiği” belirtildi.

İÇ DUVARLAR KESİLEREK BİRLEŞTİRİLMİŞ

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’ye tebliğ edilen tutanakta, binanın 8 ayrı katındaki çok sayıda dairenin, mimari proje dışına çıkılarak iç duvar ve betonlarının kesilerek birleştirildiği, yaklaşık 12 bin metrekarelik aykırı yapılaşma tespit edildiği ifade edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com