TMSF’ye devredilen 643 şirket eski sahiplerine iade edildi

TMSF, 15 Temmuz sonrasında ele konulan 643 şirketi sahiplerine iade edildiğini, 32 ilde 994 şirkette kayyımlık görevlerinin devam ettiğini açıkladı.

  • ü
  • 15 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

TMSF, 15 Temmuz’da el konulan 643 şirketi sahiplerine iade etti. İçinde birçok vatandaşın mağdur olduğu Fİ yapı da var.

Ekonomim gazetesi yazarı Vahap Munyar, Gülen cemaati soruşturmalarında el koyulan ve TMSF’ye devredilen 643 şirketin eski sahiplerine iade edildiğini yazdı.

TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, 15 Temmuz sonrasında sahipleri Gülen cemaati mensubu olduğu gerekçesiyle yönetimlerine kayyım atanan şirket sayısını açıkladı.

Karakaş, 15 Temmuz sonrasında 1371 şirketin TMSF’ye devredildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Hali hazırda Fon, Türkiye’nin 32 ilinden toplam 994 şirkette kayyım olarak görev yapıyor. Ayrıca Fon, 82 şirkete “pay kayyımı”, 93 gerçek kişinin de mal varlıklarına kayyım olarak atanmış bulunuyor.

Fon’un “hakimlik” ve mahkeme kararlarıyla kayyım olarak atandığı şirketlerden bugüne kadar 643 şirketin kayyımlık kararı yine mahkemeler/hakimlerce tamamen kaldırıldı.

Eski sahiplerine iade edilen şirketler arasında Adana’da Karteks Tekstil, Nazilli’de Uğur Soğutma, Gaziantep’te Hasırcı Tekstil, Işık Ahşap, İstanbul’da Fi Yapı İnşaat, Muğla’da Çobanlar Mermer, Samsun’da Tozlu Tekstil yer alıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com