Timur Cihantimur için cezaevinden acil tahliye talebi

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan T.C, Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi’nde 3 mahkum tarafından darp edildi. Bunun üzerine avukatları Timur Cihantumur'un acil tahliyesini talep etti

  • ü
  • 20 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile kaçtığı ABD’nin Boston kentinde yakalanan T.C saldırıya uğradı. Bunun üzerine avukatları Victoria Kelleher ve Martin Weinberg tarafından sunulan “Acil Tahliye Talebi” dilekçesinde saldırının detaylarına yer verildi.

10 sayfalık dilekçede iki avukat, T.C’nin 12 Temmuz’da sevk edildiği New Jersey’nin Newark şehrinde 18 yaş altındakilerin bulunduğu tutukevinde ciddi bir saldırıya uğradığını aktararak, müvekkillerinin ev hapsine çıkarılması konusunda ikinci kez taleplerini iletti.

DUDAĞI PATLADI, DİŞİ KIRILDI

Timur Cihantimur’un 18 Temmuz’da tutukevinde bulunan ortak kullanılan telefon kuyruğunda 3 kişinin saldırısına uğradığı vurgulanan dilekçede, kafasına ve yüzüne darbeler aldığı, dişinin kırıldığı ve kaldırıldığı hastanede patlayan dudaklarına dikiş atıldığı bilgisi paylaşıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Dilekçede, hastanede boş yatak olmadığı için tıbbi müdahaleden sonra T.C’nin tekrar tutukevine getirilerek burada karantina bölümüne yatırıldığı kaydedildi. Avukatlar, mahkemeden, 17 yaşındaki T.C’nin önceden sabıkası olmadığı, ABD vatandaşı olduğu ve kaldığı yerin güvenli olmadığı gerekçesiyle ABD’de bulunan teyzesi ve amcasının yanında gözetim altında tutulması talebinde bulundu.

Boston’da yakalandığında Connecticut Manson Gençlik Enstitüsü adlı tutukevine konulan T.C’nin burasının güvenli olmadığı gerekçesiyle daha önce de yaptığı ev gözetimine çıkarılması talebi hakim tarafından reddedilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com