Timur Cihantimur hakim karşısına çıktı: Tutukluluğunun devamına karar verildi

Boston'da yeniden hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur'un tutukluluk hali devam edecek. Hakim Donald L. Cabell, elinde hem savcılık hem avukatlar tarafından sunulmuş, incelemesi gereken çok sayıda belge olduğunu belirterek, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

  • ü
  • 21 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da 1 Mart tarihinde karıştığı kaza sonucu bir kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, yeniden hakim karşısına çıktı. Boston’da görülen duruşmada hakim Donald L. Cabell, elinde hem savcılık hem avukatlar tarafından sunulmuş, incelemesi gereken çok sayıda belge olduğunu belirterek, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Hakim Cabell, kefalet başvurusuyla ilgili kararını da bu belgeleri inceledikten sonra vereceğini kaydetti. Cihantimur’un gözetim altında yargılanmasının süreceğine hükmeden Hakim Cabell, yeni bir duruşma tarihi belirlemedi.

Boston’da John Joseph Moakley mahkeme binasında yapılan duruşma yaklaşık 50 dakika sürdü. Cihantimur’un oldukça gergin olduğu görüldü. Cihantimur’u iki avukatı savundu.

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin halen gözetim altında tutulduğu çocuk ceza yerleşkesinde çok zor şartlar altında olduğunu, adeta bir tecrit içinde bulunduğunu ifade etti. Avukatları, Cihantimur’un kaçma riski olmadığına dair ellerinde kanıtların yer aldığını belirterek, kendisinin kefalet karşılığında serbest bırakılmasını talep etti.

‘ALMASI GEREKEN İLAÇLARA ULAŞAMIYOR’

Avukatları, Cihantimur’un şu anda gözetim altında tutulduğu yerde Türkiye’de varlıklı bir doktorun oğlu olarak yaşadığı şartların çok dışında bir ortam içerisinde olduğunu, ABD’de bilinen cezaevi şartlarını yaşamak zorunda kaldığını belirterek, “Sanığın hiçbir sabıkası yok. Türkiye’de büyümüş olsa da bir Amerikan vatandaşı. Şu an içinde bulunduğu şartlarda sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş bir halde. Alması gereken reçeteli ilaçlarına bile ulaşamıyor. İlaçlarını alamadığı için bazı semptomlarıyla karşı karşıya. Elimizde kaçma veya tehlike riski olmadığına dair açık ve ikna edici kanıtlar var” dedi.

Müvekkillerinin bir hata yaptığını belirten avukatları, “1 Mart’ta Türkiye’de ne yaptıysa ya da yapmadıysa, bu bir kasıt suçu değil. Bu bir kötü niyet suçu değil. Hiçbir sabıka kaydı yok. Eğer bu suçu ABD’de yapsaydı bazı şartlarla kefaletle serbest bırakılmaya aday olacaktı. Burada mahkemeyi tam anlamıyla ikna etmesi gereken, kaçma riski olmayan koşullar var” dedi.

Cihantimur’un avukatları, müvekkilleri kefaletle bırakılırsa pasaportuna el konulabileceğini ve adli kontrolle elektronik olarak takip de edilebileceğini belirtti.

Savcı Kristin Kearney ise, Cihantimur’un kaldığı ceza yerleşkesinin koşullarının iyi olduğunu, kefaletle serbest kalmasına karşı çıktıklarını kaydetti.

Tarafları dinleyen hakim Cabell, incelemesi gereken çok fazla bilgi olduğunu, daha fazla da bilgi toplayabileceğini belirterek, “Adım adım ilerliyorum, bu nedenle ilk aşamada bir karar vermeye hazır değilim. Yani şimdilik Cihantimur tutuklu kalmaya devam edecek” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com