THY pilotu, uçuş sırasında hayatını kaybetti

Türk Hava Yolları’nın Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren TK204 sefer sayılı uçağında kaptan pilot İlçehin Pehlivan, uçuş sırasında baygınlık geçirdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Uçak, New York’a acil iniş yaptı.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Türk Hava Yolları’nın (THY) TK204 sefer sayılı Seattle-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren TC-LGR kuyruk tescilli Airbus 350 tipi uçağında görevli kaptan pilot İlçehin Pehlivan, uçuş sırasında aniden fenalaşarak baygınlık geçirdi. Pehlivan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

59 yaşındaki kaptan pilot Pehlivan’ın, 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları’nda görev yaptığı ve uçuş öncesinde herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirtildi. Pehlivan’ın en son 08 Mart 2024 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezi’nde yapılan periyodik muayenesinde, göreve devam etmesine engel herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemişti.

UÇAK, NEW YORK’A ACİL İNİŞ YAPTI

Kaptan pilotun baygınlık geçirmesi üzerine kokpitteki yardımcı pilot, uçağın kontrolünü devralarak New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı. Yaşanan acı kaybın ardından Türk Hava Yolları, yolcuların Türkiye’ye dönüşlerini New York üzerinden yeniden planladığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını duyurdu. THY yetkilileri, yolcuların güvenliği ve konforu için ek önlemler alındığını belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com