Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında 2. iddianame: 11 bin 462 yıla kadar ceza istendi

Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edilmesi sonrası tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni iddianame hazırlandı. Özer'in 3 ayrı suçtan 11 bin 462 yıla kadar hapsi istendi.

  • ü
  • 22 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,  Thodex üzerinden dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle Faruk Fatih Özer dahil 21 kişi hakkında başlatılan ikinci soruşturma dosyasını tamamladı.

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Özer’in de aralarında bulunduğu 21 kişi “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre mağdurların zararının 94 milyon lira olduğu bildirildi.
Özer ile 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olarak iddianamede yer aldı.

Faruk Fatih Özer’in “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık” ile “örgüt kurma ve yönetme” suçlarından toplam 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan değişen sürelerde hapis cezası istendi.
İddianame, değerlendirilmek üzere Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Yargılamaya bakan Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Thodex’teki “dolandırıcılık” davasına ilişkin kararını 7 Eylül 2023’te açıklamıştı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’e “örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak”, “nitelikli dolandırıcılık”, “mal varlığı değerlerini aklama”, “bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçlarından 11 bin 196 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezası vermişti.

Diğer sanıklara da çeşitli suçlardan değişen sürelerde hapis cezası verilmiş, 16 sanık ise delil yetersizliği gerekçesiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçundan beraat etmişti.

Mahkeme, ayrıca sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’e toplam 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezası vermiş, para cezalarının bir kısmının 24 ay taksitle ödenmesine hükmetmişti.

Yargılama sürerken yeni mağdurların ortaya çıkması üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer ve diğer sanıklar hakkında ikinci soruşturma dosyası açmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com