Teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş ihraç hakimmiş

Antalya'daki teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün hakimlik yaparken Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla görevinden ihraç edildiği ortaya çıktı.

  • ü
  • 13 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Antalya’daki teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş’ün hakim olarak görev yaparken Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla ihraç edildiği ve bir süre cezaevinde kaldığı ortaya çıktı

Ölen kişinin Aydın’ın Söke ilçesinden ailesiyle bayram tatiline giden Memiş Gümüş olduğu ortaya çıktı. Gümüş’ün öğretmen eşi Keziban Çapar Gümüş (49) ve oğulları Fatih Gümüş (14) ile Lütfullah Gümüş (17) de kazada yaralandı. Hayatını kaybeden Memiş Gümüş’ün müezzinlik yaparken hukuk fakültesini kazandığı ve ardından hakim olduğu ortaya çıktı. Güzel Kur’an-ı Kerim okumasından dolayı çevrede Memiş hoca olarak tanınan Memiş Gümüş, 15 Temmuz sonrasında Bakırköy hakimi olarak görev yaparken görevinden ihraç edildiği ve tutuklandığı ortaya çıktı.

Memiş Gümüş’ün eşi Keziban Çapar Gümüş’ün ise Bağarası Hürriyet İlkokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı belirtildi.

Gümüş’ün akrabası Selim Sarıaslan, kuzeninin ailesiyle Söke’de yaşadığı ve avukatlık yaptığı kaydetti. Kezban Gümüş’ün ise Bağarası Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulunda öğretmenlik yaptığını belirten Sarıaslan, “Memiş, halamın oğlu. Bayram tatili için Antalya’daki akrabalarının yanına gittiler. Teleferiğe binmişler. Maalesef kazada halamın oğlunu kaybettik. Eşi ile çocukları hastanede. Eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik” diye konuştu.

TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Korkunç olayda yaralı olarak hastaneye kaldırılan Memiş Gümüş’ün eşi Keziban Gümüş, oğulları Lütfullah Kerem Gümüş ve Fatih Gümüş’ün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavilerine devam ediliyor. Anne Keziban Gümüş’ün vücudunda ve çene kemiğini kırık olduğu tespit edildi. Yine Lükfullah Kerem Gümüş’ün vücudunda ve kaburgalarında kırık olduğu belirlendi. Kaburgaları kırık olan Fatih Gümüş ise kaza anını anlattı.

Teleferikte indikleri sırada kopan direğin kendi vagonlarına çarptığını belirten Fatih Gümüş, “Biz 8 kişi 30 metreden yere çakıldık. Hepimiz yaralı halde acı çekiyorduk. Çığlık sesleri ve ağlamalar geliyordu. Babamı yerde hareketsiz yatarken gördüm. Bir saat sonra bizi görevliler gelip kurtardı. Cehennemi yaşadık.” dedi.

Yakınları, Memiş Gümüş’ün cenazenin bugün akşam Söke’ye getirileceğini, yarın Bağarası Mahallesi’nde toprağa verileceğini bildirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com