Tartışma yaratmıştı: Vaniköy’deki kaçak villa yıkılacak

İstanbul Vaniköy'de İBB ile bakanlığı karşı karşıya getiren kaçak villanın yıkımına karar verildi. Villa bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkılacak.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vaniköy’deki villa inşaatına ilişkin olarak açıklama yaptı. Bakanlık villanın bugün yıkılacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mühürlediği ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki villanın kaçak eklentilerinin yıkımı bugün gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan sosyal medya paylaşımında, “İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde, birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu kaçak villa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı karşı karşıya getirmişti. Bakanlık izinlerin İBB tarafından verildiğini savunurken, İBB ise verilen tadilat izninin kötü kullanıldığını açıklamıştı. İBB, yapıya ilişkin suç duyurusunda da bulunmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com