Tarihçi yazar Çamuroğlu, Kütahyalı’yı ‘ti’ye aldı: Koca Troçki’yi öldürtmüş puşt Stalin

Eski AKP Milletvekili ve tarihçi yazar Reha Çamuroğlu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın son dönemde Kürt siyasi hareketini yönlendirmeye çalıştığı paylaşımlarını 'ti'ye aldı. Çamuroğlu, Kütahyalı'nın açıklamalarını, cezaevinde esrardan içeride olanlarla yaşadığı bir anıya benzetti.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı’nın sor dönemde yaptığı açıklamaları eski AKP Milletvekili ve tarihçi yazar Reha Çamuroğlu, bir cezaevi anısıyla ‘ti’ye aldı.

Kütahyalı, son günlerde sosyal medya hesabından sürekli olarak DEM Parti’nin İstanbul’da yüzde 9 oy alması halinde Abdullah Öcalan’a tecritin kaldırılacağını, Demirtaş ve Kavala’ın serbest bırakılacağını ve belediyelere kayyum atanmayacağını iddia ediyor.

İmamoğlu’na Kürtlerin oy vermemesi için olağanüstü çaba sarf eden Kütahyalı’nın paylaşımlarına bir yanıt da eski AKP Milletvekili, tarihçi-yazar Reha Çamuroğlu’ndan geldi.  Çamuroğlu, Kütahyalı’nın Kürt hareketi ile ilgili paylaşımlarını cezaevinde kalırken ‘esrarcıların’ marjinal sol hareketlerle ilgili değerlendirmesine benzetti.

Çamuroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugünlerde Rasim Ozan’ı duydukça aklıma bi anım geliyor. Yıl 1981 Toptaşı Cezaevi. Darbeciler siyasi koğuşları kapatmış adli mahkumlarla birlikte kalıyoruz. Ben Troçkistim. Çevremizde esrarcılar var. Bir iki gün önce bunlar bizim Stalinci arkadaşlarla tartışmış az daha dayak yiyeceklermiş. Herkes bahçede ben kitap okuyorum bunlarsa bana duyuracak bir sesle şöyle diyor; “Koca Troçki’yi öldürtmüş puşt Stalin!” ifadelerini kullandı.

CEM KÜÇÜK’LE TARTIŞMIŞTI

Kütahyalı’nın bu paylaşımına diğer bir yandaş yazar Cem Küçük tepki göstererek, “Seçim sonrası devlet PKK’yı bitirmek için geniş çaplı operasyona başlayacak. Demirtaş’ı kimse içeriden çıkartamaz, cezası neyse çeker. Öcalan üzerindeki tecriti kimse kaldıramaz. Öcalan’ın yeri ölene kadar cezaevidir. DEM seçmenin tercihi kendinin. İstanbul ve Türkiye’de sonuç ne olursa olsun PKK ile bağlantılı her belediyeye kayyım atanır. Aksini savunan Türk devletini hiç tanımıyor demektir” dedi.

Küçük’ün cevabı üzerine ise Kütahyalı, Küçük’ün para karşılığı CHP’ye çalıştığını iddia ederek “Parayla köpeklik yapıyor” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com