Tanju Özcan’ın son icraatı: Demiral’ın ‘bozkurt’ işaretli heykelini dikti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kentteki bir kavşağa 'bozkurt' işareti yapan A Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'ın heykeli dikildi. UEFA, siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle Demiral'a iki maç ceza vermişti.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, 2 Temmuz’da, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığı Avusturya’yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral, gol sonrası “Bozkurt” işareti ile tribünleri selamlamıştı.

UEFA, siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle Merih Demiral’a 2 maç ceza vermiş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise kente Merih Demiral’ın heykelini dikeceğini açıklamıştı.

Merih Demiral’ın “Bozkurt” işareti yapan heykeli, Karaçayır Mahallesi’ndeki yeni bir kavşağa dikildi. Heykel, törenle açıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Heykelin açılışını yapan Özcan, “Etnik milliyetçi değiliz, üst kimlik milliyetçisiyiz. Merih Demiral kardeşimin de bu hareketi bundan sonra bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkartacaktır . Bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin kabullenmesini, sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum. Kimsenin de hazmetmesini istemiyorum” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com