Talimat Erdoğan’dan: MİT kontrolünde ‘milli’ ve ‘yerli’ whatsapp geliyor

Cumhurbaşkan Erdoğan, akılı telefonlarla birlikte yabancı mesajlaşma programlarının kullanımının arttığına söyleyerek, "Türkiye menşeili uygulamalar alternatif olarak değerlendirilebilir. MİT bu konuda rehber olabilir." dedi.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen Millî İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, MİT’in düzenlediği etkinlikte akıllı telefonların yaygınlaşması ile kamu kurumlarında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımının arttığını, bunun da güvenlik zafiyeti oluşturduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu konuda devletimizin de harekete geçmesi gerektiği inancındayım Türkiye menşeili uygulamalar alternatif olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD adına muhbirlik yaptıkları iddiasıyla 15 kişinin tutuklanmasına ilişkin ise, “İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. İsrail şaşkın, durun bu daha ilk adım.” şeklinde konuştu.

‘İSRAİL’İ CİDDİ MANADA ŞAŞIRTTI’

Erdoğan’ın, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen, ‘MİT’in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’nde şunları söyledi:

“Ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net şekilde vermiştir. MİT’in İsrail’in Türkiye’deki casusluk teşkilatını ortaya çıkarması İsrail’i ciddi manada şaşırttı. ‘Nasıl oldu da, bunları toparladınız’ gibi… Daha dur bakalım. Bu, bu işin ilk adımı. Türkiye’yi tanıyacaksınız.”

‘GÜVENLİK AÇISINDAN ZAAFİYET’

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile kamu kurumlarında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımı da arttı. Pek çok bilgi ve doküman da paylaşılıyor. Bilgi güvenliği açısından ciddi zafiyet oluşturduğu açıktır. Bu konuda devletimizin de harekete geçmesi gerektiği inancındayım Türkiye menşeili uygulamalar alternatif olarak değerlendirilebilir. MİT bu konuda rehber olabilir. Bu çalışmaların takipçisi olacağız. Sizlere her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com