Tahliye edilen ihraç Yargıtay Üyesi Hüsamettin Uğur: ‘Üç maymun’u oynamayan herkese teşekkür ederim

16 Temmuz 2016’da gözaltına alınan ve 21 Temmuz 2016’da tutuklanan ihraç Yargıtay Üyesi Uğur, özgürlüğüne kavuşma sürecinde dayanışma gösterenlere teşekkür etti. 

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Yargıtay Üyesi Hüsamettin Uğur, 7 yıl 10 ay 11 gün cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin hemen ardından hukukçulara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 16 Temmuz’da gözaltına alınan ve 21 Temmuz’da tutuklanan Uğur, özgürlüğüne kavuşma sürecinde dayanışma gösterenlere teşekkür etti.

‘ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’

Uğur’un paylaşımı şöyle:

“7 yıl 10 ay 11 günlük mahpusluktan ve de birkaç günlük kafa izninden sonra; merhaba… Uçan kuşa, doğan güneşe, börtü böceğe, “İNSAN” olan herkese…MERHABA…” Öncelikle “geçmiş olsun” dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca her türlü hak ihlali, gayri insani muamele karşısında insani, vicdani duyarlılık gösterip “dilsiz şeytan”lardan olmayan, “üç maymun”u oynamayan, ölü taklidi yapmayan herkese de çok teşekkür ederim. Bu süreçte, sonradan vekilim de olan kızım’a (@nalandilora), kimden gelirse gelsin her türlü hak ihlali ve gayri insani muameleye karşı çıkarak TBMM’de ve medyada gündeme getiren değerli insan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na (@gergerliogluof) ayrıca ve hasseten teşekkür ederim…”

CEZAEVİNDE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Yargıtay eski üyesi Hüsamettin Uğur’a verilen 10 yıl 6 aylık hapis cezası, 28 Şubat 2019’ta Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

Hüsamettin Uğur, tutuklu bulunduğu Keskin Cezaevi’nde 17 Şubat 2020 tarihinde gardiyanların fiziki saldırısına uğramıştı. Açılan soruşturmada hakkında “takipsizlik” verilen Uğur, tutukluluğunun büyük bir kısmını da hücrede geçirmişti. Uğur’a ayrıca, kızı ile telefonla görüştüğü için disiplin cezası verilmişti.

HÜSAMETTİN UĞUR KİMDİR?

1965 yılında Palu-Elazığ’da doğdu. Elazığ Endüstri Meslek Lisesi’nden sonra Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (1990) mezun oldu. Hakim adaylığını müteakiben Mart 1993 tarihinde Kiğı (Bingöl) Cumhuriyet savcısı olarak mesleğe başladı. Eflani (Karabük) ve Elbistan Cumhuriyet savcılıklarından sonra 26. 10. 1999 tarihinden 2011 yılına kadar Yargıtay 7. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi olarak görev yaptı. Şubat 2011 tarihinde Yargıtay Üyesi seçildi.

Aralık 2004’te Türkiye Adalet Akademisi ve Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) işbirliği ile düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi Temel Eğitim Programına” katılarak sertifika aldı.

2004- 2005 öğretim yılında Türkiye Ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı Adalet Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

“Türkiye’de İstinaf Mahkemelerinin Kurulmasının Desteklenmesi Projesi” ve Adalet Bakanlığı ile B. M. Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği (UNDP) arasında oluşturulan “Ceza Adalet Sisteminde Uzlaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğiticilerin eğitimi seminerlerinde eğitici olarak görev yaptı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Hüsamettin Uğur’un, çeşitli dergilerde yayınlanmış mesleki makalelerinden başka “Açıklamalı-İçtihatlı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu & Ulusal ve Uluslararası Boyutta Yolsuzlukla Mücadele” ve “Vergi Suçları” isimli kitapları bulunuyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com