Sultangazi’de pazarcılar AKP’li belediyeyi protesto etti

İstanbul Sultangazi’deki pazar yerlerinin ilçe dışına taşınmasına karşı çıkan pazarcılar, yerel seçimler öncesi verilen sözlerin tutulmadığını belirterek AKP'li belediyeyi protesto etti. Ellerinde ekmeklerle eyleme katılan pazarcılar, “Başkan sözünü tut” sloganları attı.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’un Sultangazi ilçe merkezinde bulunan pazar yerlerinin ilçe dışına taşınmasına karşı çok sayıda pazarcı, Sultangazi Merkez Cami önünde bir araya geldi.

Pazarcılar, AKP’li Sultangazi Belediyesi’nin yerlerini değiştirmesini protesto etti. DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki’nin de destek verdiği protesto eylemine çok sayıda kişi katıldı. Ellerinde ekmeklerle eyleme katılan pazarcılar, “Esnaf burada başkan nerede”, “Pazardan ekmeğimiz”, “Başkan sözünü tut” sloganlarını attı.

Pazarcıların açıklama yapması polisler tarafından engellenmek istenildi. Bir süre eyleme devam eden pazarcılar daha sonra dağıldı.

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimler öncesinde Sultangazi merkezinde bulunan pazar yerlerinin ilçe dışına taşınmasına karşı çok sayıda pazarcı, eyleme geçmişti. Ancak AKP’li Belediye seçimlerden sonra onlarla görüşeceklerini ve sorunu çözeceklerine dair söz verdi. Fakat seçimlerden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen belediye yetkilileri, pazarcılarla görüşmedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com