Erbakan’dan ‘fetö’ suçlamasıyla istifa eden Pamukçu’ya: Ameliyat sonrası psikolojik sorun yaşıyor

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, istifa eden ve kendisini 'fetö'cü olmakla suçlayan Suat Pamukçu için "Allah şifa versin" dedi.

  • ü
  • 11 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yeniden Refap Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile partisinden istifa eden Suat Pamukçu arasındaki söz düellosu sürüyor. Erbakan,  Pamukçu’nun ‘fetö’ suçlamalarına, “Allah şifa versin diyoruz. Biz de çok şaşırdık. Çok ciddi bir kalp ameliyatı oldu. Bu kalp ameliyatlarında birtakım psikolojik sorunlar çıkabileceği, karakter değişimleri oluşabileceği söyleniyor. Ondan mı diye düşünüyoruz. ” şeklinde konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a açıklamada bulunan Erbakan’ın yanıtları şöyle:

– Partinizden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, “Genel başkanın etrafında FETÖ var. İttifaka karşı olanlar kesin FETÖ’cüdür” dedi.

Allah şifa versin diyoruz. İki bakımdan… Birincisi, Erbakan’ın ailesine ve evladına “FETÖ’cü” diyebilmek akılla izah edilecek bir şey değil. Bir diğeri, “İttifak istemeyen herkes kesin FETÖ’cüdür” konusuna da “Allah şifa versin” denilmesi gerekir. Milyonlarca insan, yüzbinlerce üye… Halk da öyle. Her kesimden insan “İttifak yapmayın” dedi.

– Neden böyle bir açıklama yaptı? Eski yol arkadaşınız.

Biz de çok şaşırdık. Çok ciddi bir kalp ameliyatı oldu. Bu kalp ameliyatlarında birtakım psikolojik sorunlar çıkabileceği, karakter değişimleri oluşabileceği söyleniyor. Ondan mı diye düşünüyoruz. Bir dönem Saadet Partisi’ni de FETÖ’cü yaptılar. CHP de, İYİ Parti de FETÖ’cü oldu. Kardeşim, insaf yani. Erbakan Hoca’nın evladı, ailesi, partisi 40 senesini FETÖ ile mücadeleye adamış. Böyle bir çizgiye böyle bir iddia.… Ancak Allah şifa versin denilebilir.

– Yüzünüze karşı eleştirisi oldu mu?

İşin samimiyetsiz tarafı o. Siz gelirsiniz “Yanınızdaki şu kişi, teşkilattaki bu işi FETÖ’cü. Elimde deliller var” dersiniz. Böyle bir şey dese ondan önce uzaklaştırırız.

– Hiç gelmedi mi?

Hiç yok. Ameliyattan sonra üç ay gelmedi. Sonra birden bire “FETÖ’cüler sardı partiyi” diye istifa etti.

– İttifak kararınızdan sonra hakkınızda Adnan Hocacılıktan suç duyurusunda bulunuldu.

Özellikle ittifakla ilgili olması son derece manidar. 14 Mayıs’ta bu belgeler elinizdeydi. 14 Mayıs’ta da sizin iddianıza göre Fatih Erbakan, Adnan Hocacıydı. O zamanlar hiç bunlar ortada yoktu. “Biz kendimiz giriyoruz” deyince bunlar çıktı.

– Bu partinin şikayetçi olması spontane mi? Yoksa bir soruşturma yürütülüyor mu? Bilginiz var mı?

Bilgim yok ama kendi kendilerine durumdan vazife çıkararak, kraldan çok kralcılık yaparak, adım atmış olabilirler.

– Öyle diyorsunuz ama Akşener, Karamollaoğlu ve Babacan hakkında FETÖ soruşturması yürütüldü. Sizin hakkınızda da acaba…

Evet, sıra bize geldi! Ama tabii bu sırıtır. Hiçbir mantığı olmaz. Mahkemelerde Erbakan Hoca’nın yanında olmak FETÖ’cü olmamanın alameti farikası olarak kabul edildi. Bunu söylerseniz komik duruma düşersiniz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com