Sözler cemaatinden seçim açıklaması: Erdoğan’ın etrafında kenetlenin

Sözler cemaati olarak bilinen grup tarafından yerel seçimlerde Erdoğan'ın çevresinde kenetlenme çağrısı yapıldı. Cemaat adına yapılan açıklamada, önceki seçimde olduğu gibi AKP'nin destekleneceğini belirtiller.

  • ü
  • 07 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Sözler cemaati, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı ve “Şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmalıyız” açıklamasını yaptı.

Cemaat tarafından yapılan açıklamada, “Biz Nur öğrencileri de bu anlamda 31 Mart seçiminde bütün kargaşa ve kötülük komitelerine karşı, vatan ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve esenliği için Cumhurbaşkanımıza kuvvet vererek, İslamiyet namına Cumhurbaşkanımızın seçtiği Cumhur İttifakı adaylarını destekleyerek, şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmalıyız.” ifadesi kullanıldı.

Bediüzzaman Said Nursi’nin Adnan Menderes’i desteklediği ifade edilen açıklamada, İslam aleminin birliğe ittihada muhtaç olduğu öne sürüldü. Açıklamada, “Bizlerde bu meyanda geçen seçimlerde olduğu gibi 31 Mart seçiminde de bütün bu ifsat ve şer komitelerine karşı, vatan ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve selameti için cumhurbaşkanımıza kuvvet vererek, intihap ettikleri adayları ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğimizi belirtmek istiyoruz.” denildi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ HEDEF ALINIYOR’

Erdoğan’ın çevresinde kenetlenme çağrısı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemiz, Rabbimizin lütfu, aziz milletimizin teveccühü ile genel seçimini yapmış ve Muhterem Cumhurbaşkanımıza yeniden riyaset etme görevini tevdi etmiştir. Ancak gelen seçimin mahalli idareler seçimi olduğu halde dünya ülkeleri ve özellikle İslam ülkeleri arasında yükselen ülke itibarını zedelemek için iç ve dış düşmanların ittifak ettikleri meşru olmayan bütün yolları kullanarak, terör örgütlerini destekledikleri ve özellikle muhterem Cumhurbaşkanımızı hedef aldıkları müşahede edilmektedir.

Ancak bu tehlikeyi bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmenin dini ve milli bir vazife olduğu hususunu bu aziz milletimize arz ederiz. Yapılan yazılı açıklamada, “Saidi Nursi, CHP’nin siyaseti dinsizliğe alet ederek, dine ve dindarlara verdiği zarara karşı, siyaseti dine alet ve dost yaparak dindarlara özgürlük hakkı tanıyan ve İslam dünyasının birliğine çalışan Adanan Menderes’in ima, Kuran, vatan ve İslam dünyası hesabına desteklemişti.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com