Soylu’ya rest çekmişti: Yerlikaya’nın yıldızı da o Emniyet Müdürü’yle barışmadı

Kamuoyunda Süleyman Soylu'ya çektiği restle gündeme gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da yıldızının barışmadığı iddia edildi. Çalışkan'ı Bakü'ye göndermek isteyen Yerlikaya'ya Erdoğan'ın engel olduğu belirtiliyor.

  • ü
  • 20 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Emniyet Müdürü iken görevden alınacağı iddiası üzerine dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim, bakalım” diyerek rest çeken Mustafa Çalışkan ile yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da arasının iyi olmadığı iddia edildi.

Halk TV’den İsmail Saymaz, son İçişleri kararnamesinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı koltuğundaki Mustafa Çalışkan’ın Bakü’ye gönderilmek istendiğini, ancak isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından listeden çıkarıldığını iddia etti.

ERDOĞAN, ‘SORUN BAKALIM HABERİ VAR MI’ DEMİŞ

Saymaz yazısında, şu ifadeleri kullandı:

“İddia o ki…

Emniyet Atama Kararnamesi’nde, “15 Temmuz’un kahramanı” diye anılan, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü, bugünün Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan Bakü’ye müşavir olarak gönderilmek istendi.

Erdoğan, Çalışkan’ın adını görünce şaşırdı.

“Mustafa’ya bir sorun bakalım, haberi var mı, gitmek istiyor mu?” dedi.

Beştepe’den telefon edildi.

Çalışkan, “Haberim yok” diye karşılık verdi.

Erdoğan, “O bizim 15 Temmuz’dan bu yana yol arkadaşımız” diyerek, Çalışkan’ı listeden çıkardı.”

‘SOYLU İLE KANLI BIÇAKLIYDI, YERLİKAYA İLE DE YILDIZI BARIŞMIYOR’

Çalışkan’ın Soylu’yla ilişkisine dikkat çeken Saymaz, “Hayatın cilvesine bakın… Çalışkan, eski Bakan Soylu ile kanlı bıçaklıydı. Soylu da Çalışkan’ı emekli etmek istemiş ve başaramamıştı. Duyduğum o ki… Çalışkan’ın Yerlikaya ile de yıldızı barışmıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı kaynakları, “Çalışkan’ın adı hiç gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanıyla bu konu hakkında hiçbir görüşme olmadı” diyerek, iddiayı doğrulamadı” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com