Soylu’nun ‘büyük’ operasyonu: 73 sanıktan 72’si beraat etti

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu' diye duyurduğu 'bataklık' operasyonundaki 73 sanıktan 72'si biraat etti.

  • ü
  • 24 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Bataklık operasyonunda yakalanan Uyuşturucu baronu Nejat Daş sorgulanmak üzere Ankara Emniyetine getirilidi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak nitelendirdiği ‘Bataklık’ davasında 73 sanıktan 72’si beraat etti.

Kamuoyunda “Bataklık” adı verilen operasyonda yakalanan ve aralarında uluslararası uyuşturucu baronları Nejat Daş ve Çetin Gören’in de olduğu sanıklar ile eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek ve bazı polislerin de olduğu 73 kişi “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti” ile “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” gibi çeşitli suçlarından haklarında yargılanıyordu.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 73 sanıktan 72’si, üzerine atılı suçlamalardan beraat etti.

İddianamede Daş ve Gören’in 60’ar kez “zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” suçundan 450’şer yıldan 1470’er yıla kadar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan” ise 5’er yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Haziran 2020’de uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından “Bataklık”ın başlatıldığını bildirmişti.

ARALARINDA ESKİ SULTANBEYLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ DE VARDI

Soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunan ve aralarında eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in de bulunduğu 94 şüpheliden 74’ü gözaltına alınmış, örgüt liderleri olmakla suçlanan Nejat Daş ve Çetin Gören’in de aralarında olduğu 25 kişi tutuklandı.

LÜKS EV VE ARAÇLARA DA EL KONULMUŞTU

Soruşturmada, çok sayıda lüks ev, araç ile şüphelilere ait banka hesaplarına el konuldu. Suç şebekesinin, uyuşturucu gelirlerinden elde ettiği kazançla FETÖ’ye finans sağladığı belirlenmişti. Şüphelilerden birisi soruşturma sürecinde öldü.

MİLYONLARCA LİRAYA EL KONULMUŞTU

Şüphelilerin banka hesaplarında ve yedi ayrı kasada bulunan 70 milyon lira civarındaki mevduata, 30 milyon lira değerindeki altın ve dövize, 653 tapuya, 31 tabanca, 32 bilgisayar, 118 cep telefonu, 337 sim kart, 4 para sayma makinesi, kılıç koleksiyonu, 35 değerli saat ve 21 lüks otomobile el konuldu.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com