Soylu, “Sinan Ateş cinayetini neredeyse üzerime yıkacaklar” demiş

Dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye dilekçe veren Süleyman Soylu'nun 17 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Sinan Ateş cinayeti ve Ayhan Bora Kaplan davasını hatırlatarak üzerine çok gelindiği mesajını verdiği belirtiliyor.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Son olarak dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye verdiği dilekçe ile gündeme gelen eski İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Süleyman Soylu hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

Emniyet kaynaklarına yakın gazeteci Tolga Şardan’ın T24’teki yazısında aktardığı yeni kulislere göre, Soylu’nun bu siyasi hamlesi “sondan bir önceki kartın açılması” anlamına geliyor.

İKİ BAKANLIKTAN BİRİNİ BEKLİYORDU

Soylu’nun 17 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin kendisi açısından kırılma noktası olduğunu dile getiren Şardan, “Bir süredir Soylu’nun Erdoğan’dan yeni görev beklediği, böylece iade-i itibarda bulunulmuş olacağını düşündüğü kulislerde konuşuluyor. Soylu’nun aklından Ticaret Bakanlığı veya Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın geçtiği de iddia ediliyor. Soylu’nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na Murat Kurum’un atanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı gibi üst bir görev beklediği de iddialar arasında” ifadelerini kullandı.

“Görüşmede, bu açıklıkta olmasa da beklentilerin gündeme geldiği yine Ankara kulislerinde konuşuluyor” diye yazan Şardan, “Soylu’nun, ‘sözünüzü dinledim, sessiz kaldım, görev verilmesini bekliyorum’ düşüncesini aktardığı iddiası gibi…” dedi.

‘NEREDEYSE ATEŞ CİNAYETİNİ ÜZERİME YIKACAKLAR’

Soylu’nun “bazı rahatsızlıklarını” ilettiğini de yazan Şardan, “Beklentiler dışında Soylu’nun Erdoğan’la görüşmesinde, mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaynaklı bazı rahatsızlıklarını ilettiği, Ayhan Bora Kaplan dosyası üzerinden kendisinin hedef alındığını ifade ettiği ve ‘Neredeyse Sinan Ateş cinayetini üzerime yıkacaklar’ mesajını verdiği kaydediliyor” diye yazdı.

Şardan, yazsını şöyle sürdürdü:

BEKLENTİLERİ KARŞILANMAZSA…

“Diğer yandan, Soylu’nun bu hamlesi ister istemez AKP’yi siyaseten etkileyecek.

Soylu’nun AKP içinde çok fazla isim tarafından benimsenmediği biliniyor. Buna karşılık, AKP’nin dokunulmazlığın kaldırılmasına “evet” demesi halinde, “AKP’li başka siyasetçi veya bakanlara yönelik yargı yolunun açılması” ihtimalleri konuşulacak.

Aksine “hayır” denilmesi ise, bu kez Soylu tarafından “partim arkamda, görev bekliyorum” şeklinde yaklaşıma sebep olabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessizliğini ne zaman bozacağı bilinmiyor henüz.

Önemli bir başka kulis de, beklentilerinin karşılık bulmaması durumunda Soylu’nun yeni bir siyasi hamle yapabileceği yönünde.

Bir dönem genel başkanlığını yaptığı Demokrat Parti içindeki hareketleri de iyi takip etmek lazım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com