Sosyal yardımlar ‘tek elde’ toplanıyor, belediyeler ve STK’lar devre dışı

Yardıma muhtaç kişi ve ailelere verilen sosyal yardımlar 'tek elde' toplanacağı öne sürüldü. Ayrıca AKP hükümetinin, yapılacak yeni düzenlemeler çerçevesinde üç çocuklu aileleri desteklemek için vergi indirimi ve uygun kredi imkanları sunmayı planladığı iddia edildi.

  • ü
  • 29 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının ortak çalışmalarıyla sosyal yardımların yeniden düzenleneceği öne sürüldü. İktidar yanlısı Türkiye Gazetesi’nin AKP kaynaklarından aktardığına göre; yardıma muhtaç kişi ve ailelere verilen sosyal yardımlar ‘tek elde’ toplanacak. Parti kaynakları konuya ilişkin, “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek” değerlendirmesini yaptı.

YARDIM İÇİN YENİ KRİTERLER GELİYOR

Dar gelirlilere verilecek yardımlar için hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi birçok konuda çalışmalar yürütüleceği ve kıstaslar belirleneceği öne sürülürken, çalışma sonrasında asıl yardıma muhtaçların yardım almasını engelleyen uygulamaların önüne geçileceği iddia edildi.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ İNDİRİMİNE TIRPAN

Yapılan çalışmalara örnek olarak, bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı yapılmaksızın bütün vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların önüne geçileceği, böylece sosyal yardımda hakkaniyet gözetilecek, sosyal devlet anlayışı ön plana çıkacağı iddia edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SOSYAL YARDIM YERİNE VERGİ İNDİRİMİ VE UYGUN KREDİ İMKANI

AKP hükümetinin, yapılacak yeni düzenlemeler çerçevesinde üç çocuklu aileleri desteklemek için vergi indirimi ve uygun kredi imkanları sunmayı planladığı da aktarıldı. Öte yandan emekliler, asgari ücretliler ve dar gelirli aileler için de kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği gibi ek destekler ve mevcut desteklerin oranlarında artış öngörüldüğü ileri sürüldü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com