Son dakika övgüleri de kurtarmadı: Orgeneral Arif Çetin emekli edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende yaptığı konuşmadaki abartılı övgü ve AKP propagandasıyla gündem olan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, o konuşmadan birkaç saat sonra yaş haddinden emekliye ayrıldı.

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, 65 yaşına girdiği için yaş haddinden emekli edilmesi beklenen ama göreve devam etmek istediği iddiaları ile gündem olmuştu. Çetin, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı mezuniyet töreninde yaptığı konuşma ile son dakikada durumu değiştirmek istedi ancak başarılı olamadı. Çetin, doğrudan AKP propagandası yaptığı konuşmadan saatler sonra kararname ile yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Resmi Gazete’deki atama kararlarına göre; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekliye sevk edildi. Çetin’in yerine, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı atandı. Atama kararında, “Yaş haddinden emekliye sevk edilen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif ÇETİN’in yerine, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali ÇARDAKCI atanmıştır” denildi.

ABARTILI ÖVGÜSÜ GÜNDEM OLMUŞTU

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Arif Çetin, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım, zat-ı devletlerinizin buyurdukları gibi “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik… Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Başkomutanım, Türkiye Yüzyılı’nda biz de aziz şehitlerimizin yolunda bayrağa sarılmaya hazırız.”

Çetin, Erdoğan’ın mitinglerde sık sık söylediği “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” sözünü söyledi, AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” kavramını kullandı. Çetin’in konuşması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Orgeneral Arif Çetin, daha önce başta Galip Öztürk olmak üzere yer altı dünyasının ünlü birçok ismiyle verdiği fotoğraflar ve yakın ilişkileriyle gündeme gelmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com