Salim Güran’ın avukatı davadan çekildi: Bir anne olarak devam edemem

Narin cinayetinin baş şüphelisi amca Salim Güran'ın avukatı Av. Seda Toğrul davadan çekildiğini açıkladı.

  • ü
  • 10 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Narin Güran cinayeti davasında amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul avukatlıktan çekildiğini duyurdu. Narin cinayetinin baş şüphelisi amca Salim Güran’ın avukatı Av. Seda Toğrul davadan çekildiğini açıkladı.

SON GÖRÜŞMESİNİ BUGÜN YAPTI

Av. Seda Toğrul, Halktv.com.tr muhabiri Ferit Demir ile bugün, gün içinde yaptığı telefon görüşmesinde ise, Salim Güran’ın dosyasından çekilmek için henüz bir karar vermediğini açıklamıştı. Av. Toğrul, “Ancak şunu söyleyebilirim. Narin’e zarar veren her kim olursa onun avukatlığını üstlenmem” demişti. Av. Toğrul, müvekkili Salim Güran ile en son bugün öğlen saatlerinde cezaevinde görüşmüştü.

‘BİR ANNE OLARAK DEVAM EDEMEM’

Avukat Toğrul’un açıklaması şöyle:

“BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran’ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin’in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa’nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de;

Dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin’in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

Güzel kızımız Narin’in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafii olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisinin içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com