Nairobi’de 7 Türk vatandaşı kaçırıldı, 3 kişi serbest bırakıldı: Kenya’da neler oluyor?

Kenya'nın başkenti Nairobi’de 4 farklı yerde 7 Türk vatandaşı kaçırıldı. Saatler sonra ise 3 kişi şehrin uzak bir noktasında serbest bırakıldı. Diğer 4 kişinin hayatından endişe ediliyor. Kaçıran kişilerin maskeli ve silahlı oldukları öğrenildi.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bugün (Cuma) sabah saatlerinde 4 farklı yerde 7 Türk vatandaşının kaçırıldığı öğrenildi.

Mustafa Genç ve oğlu Abdullah Genç, Hüseyin Yeşilsu, Necdet Seyitoğlu, Öztürk Uzun, Alparslan Taşçı ve eşi Saadet Taşçı’nın kim ya da kimler tarafından kaçırıldığı bilinmiyor.

7 kişiden 3’ü daha sonra serbest bırakılırken, 4 kişinin nerede tutulduğuna ilişkin de henüz bir bilgi yok.

Daha önce MİT, farklı ülkelerden Gülen cemaati ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bazı kişileri kaçırarak Türkiye’ye getirmişti.

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Nairobi’de sabah saatlerinde kaçırılan 7 kişiden 3’ünün serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların aktardığına göre; Mustafa Genç’in oğlu Abdullah Genç, Necdet Seyitoğlu ve Alparslan Taşçı’nın eşi Saadet Taşçı serbest kaldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

7 TÜRK VATANDAŞI NASIL KAÇIRILDI?

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki kaçırma olayı, kaçırılanların yakın çalışma arkadaşlarının bildirdiğine göre şöyle gerçekleşti:

18 Ekim 2024 Cuma sabah saatlerinde iki çalışma arkadaşımız (Öztürk Uzun) evlerinden çıkmış ve ofise giderken yolda araçları durdurulmuş ve kaçırılmıştır. Arkadaşlar işe gelmeyince kendilerini telefonla aradık ama ulaşamayınca polis karakoluna gittik. Polisler bize “arabalarını bir yerde bulduk ve aldık ama nerede olduklarını biz bilmiyoruz” dediler.

Diğer bir çalışma arkadaşımız Mustafa Genç, eşi ve yanında lise son sınıfta okuyan oğlu ve iki küçük ilkokul öğrencisi çocuğuyla beraber arabayla giderken 5 silahlı adam arabayı durdurmuş, yüzleri maskeli sivil kıyafetli kişiler oğluyla beraber kaçırmışlar.

Diğer arkadaşımız Necdet Seyitoğlu ise, yolda giderken yine arabayı durdurup kaçırılmışlar ama biz nasıl kaçırıldığının detaylarını bilmiyoruz. Ancak polis karakoluna gittiğimiz zaman onun arabasının orada olduğu bilgisi polisler bize verdi.

Diğer bir arkadaşımız Alparslan Tasçı eşi ile ehliyet sınavına gitmişlerdi. Yetkililer sınav salonundan bu 2 kişiyi kelepçeleyerek götürmüşler. Salondaki yetkililer bu kişilere “siz kimsiniz, tutanak imzalamadan biz bu kişileri size veremeyiz” dese de, bu kişiler tutanağı imza alıp, ‘biz istihbarattanız’ demişler.

SON DURUM NE?

Kaçırılanların mesai arkadaşlarının aktardığına göre son duruş şöyle: Saadet Tasçı hanim, Mustafa Genç beyin oğlu Abdullah Genç ve İngiliz vatandaşı Necdet Seyitoğlu’nu serbest bıraktılar. Dolayısıyla kaçırılan 7 kişiden 3 kişi serbest bırakıldı ama diğer 4 kişi hala istihbarat yetkililerinin elinde kaçırılmış durumda. Olayın daha önceden dört farklı noktada planlanmış ve uygulanmış bir operasyon olduğu anlaşılıyor zira kaçırılma olayları hemen hemen aynı saatlerde gerçeklemiş.

Öte yandan, şu ana kadar edinilen bilgilere göre, silahlı ve maskeli kişilerce arabasının önü kesilip kaçırılmaya çalışılan bir öğretmen arabayı üzerlerine sürüyor gibi yapıp manevra yaparak kurtulmayı başrdı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com