Solda ‘Kadıköy’ ayrışması: TİP de aday çıkarıyor

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun TKP’den Kadıköy Belediye Başkanı adayı olmasının yankıları sürerken TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Maçoğlu’nun adaylığı konusunun kendilerine hiç sorulmadığını söyledi. Baş, TİP'in de Kadıköy'den aday çıkaracağını söyledi.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Sol partilerde “Kadıköy” savaşı yaşanıyor. TKP’nin Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’nun Kadıköy’den aday gösterilmesi Türkiye İŞçi Partisi’nin (TİP) tepkisini çekti. Adaylık için kendilerine danışılmadığını söyleyen TİP lideri Erkan Baş, kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun dün Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) resmen Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği açıklandı. TKP ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) ortak açıklamasında Maçoğlu’nun Tunceli’deki başarılı çalışmasının Kadıköy’de de sürdürülmesine karar verildiği belirtildi.

TKP ve SMF’nin ortak açıklamasında, “Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylığını destekleyen ve değerlendirme aşamasında olan siyasi parti ve kurumlarla görüşmeler devam etmektedir” denildi.

ERKAN BAŞ: BİZE SORULMADI

Gazete Duvar’dan Atilla Özsever’in haberine göre; Maçoğlu’nun adaylığının açıklanmasından sonra TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kendilerine bu konunun sorulmadığını söyledi.

Erkan Baş, “Bize herhangi bir şey sorulmadı. Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı. Daha önce Hatay’ın Defne ilçesi belediye başkanlığı için de aynı şeyi yaptılar. Ön almak istiyorlar, Maçoğlu’na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil” dedi. Baş, bu gelişmeler karşısında “Kadıköy’de biz de kendi adayımızı çıkaracağız. Hafta sonu toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşüp adaylarımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

Erkan Baş, yerel seçim stratejisi olarak da “AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde demokratik bir yarış içinde olup kendi adaylarımızı çıkarabiliriz. AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur” dedi.

TİP’İN OYU YÜZDE 9,6

14 Mayıs 2023’te yapılan milletvekili seçimlerinde Kadıköy ilçesindeki ilk üç partinin oy oranları şöyleydi: CHP yüzde 58,47, AKP yüzde 13,25 ve TİP yüzde 9,60.

Yine bu seçimlerde şimdiki DEM Partisi, Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere girmiş ve Kadıköy’de yüzde 3,13 oranında oy almıştı. Diğer sosyalist partilerden TKP yüzde 0,21, Sol Parti yüzde 0,07 ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de yüzde 0,03 oy oranına sahipti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com