Sokak hayvanlarını öldürecek zehiri eski bakanın şirketi mi getirecek?

AKP ve MHP'nin oylarıyla TBMM'den geçen ve sokak hayvanlarına uygulanacak ötanazinin zehrini eski bakanın ortağı olduğu şirketin getireceği iddia edildi.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi

2014 yılında kurulan ve kurucuları arasında Eski Tarım ve Orman Bakanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin olduğu Newbridge şirketinin sokak hayvanlarını öldürecek olan ilacı pazarlayacağı iddia edildi. Söz konusu iddia Meclis’te de gündeme geldi.

Söz konusu iddia Meclis’te tartışma yarattı.

Sözcü’nün aktardığına göre, Kirişci, “Bakan olduğum gün bu şirketle ilişkimizi sonlandırdık. Başka bir görevi yokken bir şirketin ortağı olmak bu ülkede ne zaman suç oldu?” dedi.

AKP’LİLERİN ŞİRKETİ

Şirkette CEO olarak eski AKP’li Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CEO Yardımcısı eski AKP Milletvekili Nevzat Pakdil ve Yönetim Kurulu üyesi eski AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yer alıyor.

Yöneticilerinin tümü AKP’li isimler olan şirketin çalışma amacının “Her nevi müstahzarat ve ilacın toptan ticaretini yapmak, almak, satmak, depolamak, pazarlanmasını, tanıtımını, ithalini ve yeniden ihracını yapmak” olduğu belirlendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com