SOCAR’ı protesto ettikleri için şafak baskınıyla gözaltına alınan gençler serbest

SOCAR'ın İsrail ile olan ticaretini protesto eden ve sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alınan 'Filistin İçin Bin Genç' grubundan 13 kişi serbest bırakıldı.

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

İsrail’e petrol satışına devam eden Azerbaycan’a ait enerji şirketi SOCAR’ı protesto ettikten sonra sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alınan Filistin İçin Bin Genç hareketinden 13 genç akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bir gün gözaltında tutulan gençler, savcılık ifadeleri için Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü. Savcılık 12 kişiyi adli kontrol, 1 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Hakimlikten serbest bırakılan 13 kişiyi arkadaşları adliye çıkışında alkışlarla karşıladı.

Gözaltına alınan gençler serbest kaldıktan sonra eylemlerine devam edeceklerini belirterek, “İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanet! Soykırımın petrolünün ve elektriğinin bu topraklardan sağlanmasına izin vermeyeceğiz! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramadı; bundan sonra da yıldıramayacak!” dedi. 

Öte yandan SOCAR’a ait İstanbul’daki bina önünde eylem yapan Şeyma Yıldırım’ın annesi, “Gözaltında, ortaokuldan beri tesettürlü kızımı iç çamaşırına kadar soymuşlar” diyerek çıplak arama işkencesini ifşa etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com