Şırnak’ta patlama: 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Şırnak Silop Siyahkaya yolunda maden ocaklarına ait işçi servisi ile bir otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir kişinin öldüğünü sekiz kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Fotoğraf: MA

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Cudi Dağı’nın eteklerinde bulunan Siyahkaya yolunda patlama meydana geldi.

MA’da yer alan habere göre, patlama sonucu yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 12.40 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarda; Silopi İlçesi Çalışkan Beldesi Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren madencilik işletmesi servis aracının yolda seyir halindeyken meydana gelen patlama sonucu yaralananlar olduğu bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik görevlilerimizce patlamanın meydana geldiği bölgede Hudut Birliği ile müştereken emniyet tedbirleri alınarak yaralıların sevki sağlanmıştır.

Meydana gelen patlamada (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (2)’si ağır olmak üzere (8) vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Silopi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Milli Savunma Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız ilk incelemeler neticesinde; Irak’ın kuzeyinden gerçekleştirilen saldırının, bölgede işletilen kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Olay bölgesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, çok yönlü başlatılan tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ayrıntılar Geliyor…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com