Sinan Ateş öldürülmeden önce, Cumhurbaşkanı danışmanlığı teklifi almış

Sinan Ateş’in arkadaşları cinayetten önce Ateş’in Devlet Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada tarafından Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi aldığını açıkladı. Teklifi, Ateş'in iki arkadaşı da doğruladı.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, Sinan Ateş’in, ölümünden önce Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı teklifi aldığını söyledi. Görüşmede bulunanlar iddiayı doğruladı.

TELE1’in yeni araştırma programı Özlem Gürses’in moderatörlüğünde gazeteciler Masum Gök, Ersin Eroğlu ve Caner Taşpınar ile hazırlanan ‘Kayıtdışı’ programı dün akşam yayınlanan ilk programında Sinan Ateş suikastını masaya yatırdı.

Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı ve Sinan Ateş’in arkadaşı Cahit Özdemir, Sinan Ateş’in öldürülmeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu istediğini, Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker’in ise MHP Genel Sekreteri İsmet Ataman’ı aramasını söylediğini belirtti.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI DANIŞMANLIĞI TEKLİF EDİLDİ’

Cahit Özdemir, Sinan Ateş’in öldürülmeden 15 gün önce kendisine Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi yapıldığını söyledi.

Özdemir konunun detaylarıyla ilgili şunları söyledi:

“’Cahit bana Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi var’ dedi. Bunu yakın çevresi bilir. Bugüne kadar hiç dile getirilmedi bu. Şimdi ben bunu soracağım: Bu teklifi yapan kişi nerede? Ölümünde bu Cumhurbaşkanlığı danışmanlığının da bir etkisi var mı? Ben tamamıyla Külliye’den gelen bir teklif olduğunu biliyorum. Bu konuyla ilgili yanında olan bir arkadaşı vardı. Dedi ki ‘Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi var.’ Dedim ‘Ne yapacaksın Reis?’ Dedi ki ‘Ben Devlet Bey’e sunarım. Devlet Bey kabul et derse ederim, etme derse etmem.’ Bu adam Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Lideri Devlet Bahçeli Bey’e bu kadar sadık olan bir adamdı. Bu teklifi yapan kişi Tayyip Bey’e yakın, Külliye ile arası iyi olan, daha önce rahmetli Sinan Ateş ile de birkaç kere görüşmüş Necdet Ada diye bir şahıs. Tam emin değilim. Çünkü o teklif esnasında yanında Erdal diye bir arkadaşı vardı Ankara’da bulunuyor. O’nun ofisinde oluyor bu olay.”

CANLI YAYINA BAĞLANDI, GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Cavit Özdemir’in Sinan Ateş’e danışmanlık teklifini yapıldığını söylediği görüşmenin yanında yapıldığını söylediği Erdal Yılmaz da canlı yayına bağlanarak teklifi doğruladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Teklifi yapanın Devlet Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada olduğunu belirten Erdal Yılmaz olayın detaylarını şu şekilde anlattı:

“Sinan Ateş, olaydan bayağı bir önce Külliye’den bir misafirin geleceğini, ofiste misafir edeceğini söyledi. Hay hay dedim. Ticari işlerimin dışında kullandığım bahçeli bir ofis var eş dost misafir ettiğim. Oraya geldikten sonra tanıştık. Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bir beyefendi olduğunu söylediler. Sonra tanışırken Necdet Ada olduğunu söylediler. Yemek filan yedik. Sonra Sinan’la özel bir görüşmeye geçtiler. Sonra bu görüşme iki üç defa daha benim ofiste gerçekleşti. Sinan bize şunu söylemişti: Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı teklif edildiğini, ancak kendisinin şöyle bir cevap verdiğini Devlet Bahçeli telakki ettirirse bu görevi kabul edeceğini aksi taktirde ‘Ben Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış biriyim. Ülkü Ocakları’nın daha üstünde bir makam tanımam. Tanımadığı için böyle bir görevi Devlet Bahçeli’ye rağmen kabul etme şansım yok demişti. Ama Cumhurbaşkanlığıyla olan diyalogları çok yoğun şekilde sadece Cumhurbaşkanlığı ile değil birçok AK Partili bürokratlarla ya da başka partilerdeki bürokratlarla CHP’lisi ile de herkesle Sinan görüşürdü.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com