Sinan Ateş davasını takip eden Özgür Özel: Bu cinayetin tetikçisi, azmettirenleri ve katkı verenleri bellidir

Sincan'da Sinan Ateş cinayeti duruşmasını takip eden CHP lideri Özgür Özel, "Bu siyasi bir davadır. Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenlerin, az meşhur olanları bellidir. Cinayete katkı verenler bellidir" dedi.

  • ü
  • 01 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden 18 ay geçti. Aralarında eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem’in de bulunduğu 22 tutuklu sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmayı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yanında izleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verilen arada kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Özel, “Esas azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzen bir çaba gördük” dedi.

Özel, dava sonuçlanana kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Özel’in açıklamaları şöyle:

“Özgür Özel, davanın duruşma düzeni açısından endişe edecek hiçbir şey yok. Ayşe Ateş’in bir yanında ben bir yanında hukuk işlerinden sorumlu genel başka yardımcımız bir yanında Kemal Kılıçdaroğlu. Ayşe Ateş ve evlatları adalete ulaştık diyene kadar biz onların yanında oturmaya devam edeceğiz. Kendilerine bugün verilen yeni vazifeyi yerine getirmeye çalışan bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik. Ettiği telefonları hatırlamayan aldığı talimatları hatırlamayan görüştüğü kişileri hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve azmettirici gördük. Ases azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzen bir çaba gördük.

Bunu herkes görüyor, bu işin peşini bırakmayacağız, tüm hukuki süreci takip edeceğiz.Bu siyasi bir davadır. Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenlerin, az meşhur olanları bellidir. Cinayete katkı verenler bellidir

Günü geldiğinde kimse kral çıplak demiyorsa biz diyeceğiz. ama o iki evladı gözü yaşlı eşi ve Türkiye’de siyaset yapıp, siyasi duruşundan dolayı endişe duyan kimsenin benim donum Sinan Ateş gibi olur diye korkmasına izin vermeyeceğiz.

Türkiye’yi ise boğmaya çalışıyorlar, bundan sonrası için gözdağı vermeye çalışıyorlar, buna sessiz kalınmayacak! Herkes bundan emin olsun.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com