Sinan Ateş davası: ‘Mahkeme cinayette Ülkü Ocakları’ın gördü, 17 kişilik dosya raftan indirilecek’

Gazeteci Alican Uludağ, Sinan Ateş cinayeti davasında mahkemenin cinayette Ülkü Ocakları'nı gördüğünü belirterek, "Tolgahan Demirbaş durduk yere mi bu işe girdi? Hayır. Şimdi gözler, Tolgahan Demirbaş'a bu talimatları veren ve dosyası ayrılan Ahmet Yiğit Yıldırım'ın arasında bulunduğu 17 kişi hakkındaki soruşturmada." dedi.

  • ü
  • 02 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Alican Uludağ, Sinan Ateş cinayeti davasında Ülkü Ocaklı Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’e hapis cezası verilmesine işaret ederek, ” Mahkemenin cinayette Ülkü Ocakları bağlantısı gördüğünü ortaya koydu” dedi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş suikastı davasında, karar açıklandı. Tetikçi Eray Özyağcı’ya, tetikçiyi olay yerine getirip götüren motokurye Vedat Balkaya, olay yerinde keşif yapan Suat Kurt, cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi avukat Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tolgahan Demirbaş ile beraber tetikçiyi İstanbul’a kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel “tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten” 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davayı yakından takip eden gazeteci Alican Uludağ, mahkemenin kararından sonra Ülkü Ocakları Genel Baştanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın arasında bulunduğu 17 kişi hakkındaki dosyanın raftan indirileceğini belirtti. Uludağ, “Tolgahan Demirbaş’a azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Emre Yüksel’e cinayete iştirakten 18 yıl verilmesi, mahkemenin cinayette Ülkü Ocakları bağlantısı gördüğünü ortaya koydu. Tolgahan Demirbaş durduk yere mi bu işe girdi? Hayır. Şimdi gözler, Tolgahan Demirbaş’a bu talimatları veren ve dosyası ayrılan Ahmet Yiğit Yıldırım’ın arasında bulunduğu 17 kişi hakkındaki soruşturmada. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karardan sonra o dosyayı raftan indirecektir.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com