Sinan Ateş cinayetinde MHP resmen şüpheli: Olcay Kılavuz hakkında işlem başlatıldı

Adı Sinan Ateş cinayetine karışan MHP'li Olcay Kılavuz'un şüpheli sıfatıyla hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

  • ü
  • 24 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Cinayette sık sık adı geçen Eski MHP Mersin Milletvekili ve Devlet Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un şüpheli sıfatıyla hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Dosyanın parlamenter soruşturma bürosunda olduğu belirtildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in şikayeti sonrası işlem yapıldığını, Olcay Kılavuz’un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini kaydetti.

Kılavuz hakkında fezleke hazırlanıp hazırlanmadığı henüz bilinmiyor.

CİNAYET ŞÜPHELİSİNİ EVİNDE SAKLAMIŞTI

Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP’li Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmıştı.

İddiaya göre, Demirbaş’ın Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin tutanak kayboldu ve bu nedenle savcılık Kılavuz hakkında bir işlem yapamadı. Polislere kapıyı Kılavuz’un açtığı ve “Siz gidin, sahibiniz gelsin” diyerek gözaltı işlemine direndiği ve daha sonra ekipte yer alan bir polis memurunun da tayininin çıkarıldığı iddia edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kılavuz, 2023 Genel Seçimleri’nde Mersin dördüncü sıradan listeye girdi ancak seçilemedi. Kılavuz daha önce Mersin’den birinci sıradan listeye girmiş ve seçilmişti.

Kılavuz’un daha sonra MHP lideri Bahçeli’nin TBMM danışmanı olduğunu açıklandı. Kılavuz, 25 Ekim Çarşamba günü MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com